Established Member of the

HuGBC

Középpontban a felhasználó: várostervezéstől az irodabelsőkig

2018. június 15., Sajtómegjelenés 397 Agora Budapest HB Reavis Kinnarps

Az Agora Budapest londoni építésze és a Kinnarps „Next Office” szakértője tartott előadást többek között az új generációk szokásairól és igényeiről.
3

Az Agora Budapestet fejlesztő HB Reavis és a Kinnarps Hungary Kft. (HuGBC tagok) azoknak a szakmai véleményvezéreknek a táborát népesíti, amelynek elkötelezett célja, hogy fenntartható és valódi igényekre épülő ingatlanok és hozzájuk kapcsolódó terek töltsék meg az irodapiacot. Ennek érdekében szeretnék a tapasztalt építészirodák mellett a fiatal generációt is megszólítani, akik most kezdik el bontogatni szárnyaikat egy-egy irodaprojekt kapcsán, és a jövőben szintén hatással lesznek arra, hogy milyen terekben élünk és dolgozunk.

Florian Frotscher, a londoni Make Architects építésze, az Agora Budapest koncepciójának tervezője, illetve Paukovics Gábor, a Kinnarps „Next Office” szakértője a várostervezéstől az irodabelsőkig felmerülő fontos kérdéseket boncolgatták külföldi és hazai példákkal egyaránt fűszerezve. Ilyen például, hogy pár év múlva várhatóan Magyarországon is a kerékpárok töltik majd meg autók helyett az irodaházak mélygarázsait - az Agorába éppen ezért jelentős számú, nagyjából 1000 biciklitárolót terveznek -, vagy hogy az irodaterek valódi stratégai eszközzé válhatnak egy-egy cég HR politikájában.

Florian Frotscher az Agora Budapest tervezési folyamatának kapcsán elmondta, hogy sokat merítettek Magyarország gazdag kulturális örökségéből és az ország építészeti hagyományaiból és igyekeztek beépíteni azt az épületegyüttes apró részleteibe. Amikor belekezdtek a tervezésbe, egy sokkal szigorúbb és funkcionálisabb épület kialakítását javasolták, de ahogyan elkezdték megismerni a környezetet, illetve a jövőbeli felhasználókkal is beszélgettek, helyi tanácsadókkal ismerkedtek meg, sokat lágyult az eredeti koncepció. Egy sokkal barátságosabb, emberközelibb és nyitottabb épületegyüttes terve született.

A Kinnarps „Next Office” szakértője Paukovics Gábor hangsúlyozta, hogy azok a terek fognak igazán jól működni, amelyek a hipotézisek helyett a felmérésen alapuló valódi igényekre épülnek:
"Célunk, hogy a fiatal építészek is értsék, mekkora súllyal bír egy adott munkakörnyezet egy cég életében: meghatározza annak nem csak mindennapi működését, de üzleti céljai megvalósulását is. Ők pedig mint ezeknek a tereknek a tervezői, jelentős hatással vannak arra, hogy a vállalatok egy ilyen minőségű tér minden előnyét élvezni tudják, legyen szó akár munkaerő megtartásról, hatékonyabb kommunikációról, a dolgozói elkötelezettség javulásáról vagy a fenntarthatóbb irodai működésről.” 
 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra