Established Member of the

HuGBC

Las Vegas okoslámpák telepítésével lenne környezettudatosabb

2016. április 12., Sajtómegjelenés 1723 környezettudatos napelemes-kinetikai lámpa led

Las Vegas egy nagy tétet tett fel arra, hogy egy tervet megvalósítsanak, amelynek lényege az, hogy 100 százalékban megújuló energiával működő fénnyel lássák el a várost.
1

Korábban már egy hatalmas naperőművet telepítettek a nevadai sivatagban, de most még nagyobb hangsúlyt kap a környezettudatosság. Egy New York-i startup, az EnGoPLANET egyedi lámpákat telepít Las Vegas utcájára, mely a Crescent Dunes napenergia projekt része.

Az EnGoPLANET olyan napelemes- kinetikai lámpákat állít fel a Boulder Plázánál, amely az első ilyen koncepció lesz az egész világon. A lámpák az energiát két módon kapják, az első klasszikus módszer a napelem, amely minden lámpa tetején megtalálható. A második forrás pedig a járókelők, akik a kinetikus párnáknak köszönhetően energiát termelnek.  Annak érdekében, hogy a generált áramot ne használják el nagyon gyorsan, a legújabb LED technikával van ellátva, így igen keveset fogyaszt a rendszer. Ezen kívül még mozgásérzékelők is vannak, így csak akkor kapcsolódnak fel a lámpák, ha valaki arra jár.

A cikk tovább folytatódik ide kattintva >>> (videóval)

 

Choosing a best online pharmacy will ensure your health and safety

Forrás: http://www.tisztajovo.hu

<< Vissza a főoldalra