Established Member of the

HuGBC

Lebukott: olajcégek fizették a klímaváltozást tagadó tudóst

2015. február 23., Saját hír 1398 klímaváltozás

A Greenpeace által megszerzett dokumentumok szerint Dr. Soon összesen 1,2 millió dollárnyi szponzorációt fogadott el a kutatásai finanszírozására különféle olaj- és széniparban érdekelt cégektől, vagy hozzájuk köthető alapítványoktól.

A világ tudományos közvéleményének 99 százaléka egyetért abban, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység okozza. A maradék egy százalék az, amire a globális felmelegedést tagadó mozgalom állandóan hivatkozik, mint tudományos alap, ebben a szűk csoportban a legnagyobb név Dr. Wei-Hock Soon, a Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics kutatóközpont tudósa. Az ő, sokat vitatott elmélete szerint a klímaváltozás megmagyarázható a Nap sugárzásának energiájában mérhető, ciklikus váltakozással; némileg leegyszerűsítve, azért melegszik az idő, mert jobban süt a nap.

A Greenpeace által megszerzett dokumentumok szerint Dr. Soon összesen 1,2 millió dollárnyi szponzorációt fogadott el a kutatásai finanszírozására különféle olaj- és széniparban érdekelt cégektől, vagy hozzájuk köthető alapítványoktól. Ezek a cégek természetesen abban érdekeltek, hogy a tudományos világ, és rajtuk keresztül a politika és a közvélemény nem az emberi tevékenységet, vagyis az ő üzletüket tartsa felelősnek a klímaváltozásért.

További részletek az index.hu cikkében.

Forrás: http://index.hu

<< Vissza a főoldalra