Established Member of the

HuGBC

LEED Roundtable és GreenBuild a Green Talkon!

2016. január 29., Hazai hír 2566 leed roundtable schmidt andrás

2016. január 27-én az idei első Green Talkon Schmidt András osztotta meg tapasztalatait a LEED Roundtable és GreenBuild konferenciáról.
7

Az LEED Roundtable washingtoni üléséről, amelyen a HuGBC első alkalommal képviseltette magát, és a hozzá kapcsolódó GreenBuild konferenciáról és EXPO-ról osztotta meg tapasztalatait az idei első Green Talkon január 27-én Schmidt András.

Beszámolójában kiemelte, hogy a  tavalyi volt az első alkalom, hogy Magyarország is képviseltette magát a konferencián és ezt a jelenlegi vezérigazgató nyitóbeszédében is külön hangsúlyozta.

A konferencia előtt és alatt a USGBC különböző találkozókat szerevezett az egyes országok LEED Roundtable tagjaival.

Magyarországon is igen elterjedt a LEED tanúsítási rendszer használata. A USGBC egyik célkitűzése, hogy ezt a tanúsítási rendszert még vonzóbbá tegye az európai felhasználók számára azzal, hogy az amerikai szabványok és előírások helyett lehessen a helyi illetve a közös európai szabványokat használni. A regionálisan fontos kreditek meghatározásában is a kerekasztal résztvevők döntenek.

A 2016-os cél egyértelműen olyan ösztönzők bevezetése a helyi piacokon, amelyek széles körben ismerté tehetik a nemzetközi tanúsítási rendszerek kiemelkedő szerepét a jövő építésében. A tagok folyamatosan részt vesznek a LEED műszaki fejlesztésében annak érdekében, hogy a minősítési rendszerek tükrözzék a regionális igényeket is, ezzel segítve a fenntarthatósági szempontok előtérbe helyezését a zöld építésben.

A konferencia során lehetősége nyílt különböző oktatási modulokban részt venni. Így megismerhette a zöld tanúsítási rendszerek újabb generációit, mint például a PEER, GRESB, Sustainable site, Well és az EDGE.  Minden előadás a zöld építés jegyében zajlott, utat mutatva a résztvevőknek a jövő generáció igényeinek felmérésében és az erőforrások megőrzésében.

Schmidt András külön bemutatta a Well tanúsítási rendszert. Ezt azért dolgozták ki, hogy a jelenlegi életvitelünkkel együtt változó környezetünket úgy igazítsuk, hogy jó közérzetet biztosítson számunkra, hiszen a zárt térben töltjük a napjaink 90 százalékát.

A rendezvénynek különböző szlogenjei is voltak, közülük az egyik kifejezetten a gazdasági szempontokra irányította a figyelmet: „A Fenntarthatóság jövedelmező, a jövedelmezőség fenntartható.”

 


 

 

 

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra