Established Member of the

HuGBC

Lejárt a nejlonzacskók kora

2014. október 04., Sajtómegjelenés 1488 környezetvédelem nejlonzacskó kalifornia hulladék

Évente a világban mintegy egybillió egyszer használatos műanyag zacskót használnak, vagyis közel 2 milliót minden percben, az Earth Policy Institute adatai szerint.
1

Betiltják Kaliforniában az ingyenesen adott  nejlonzacskókat.

Évente a világban mintegy egybillió egyszer használatos műanyag zacskót használnak, vagyis közel 2 milliót minden percben, az Earth Policy Institute adatai szerint. A jövőben azonban ez a szám jelentősen csökkenhet, hiszen több lépés is történt vagy fog történni annak érdekében, hogy visszaszoruljon a nejlonzacskók mennyisége.

Az első állam az USA-ban

Kedden Jerry Brown kormányzó aláírta azt a törvényt, amely betiltja az ingyenes műanyag szatyrokat. Ezzel Kalifornia lesz az első amerikai állam, amely háborút hirdet a nejlontáskák ellen, amelyekből évente 13 milliót használnak az országban. A rendelkezés 2015 júliusától lép életbe az élelmiszerboltokra és a patikákra vonatkozóan, egy évvel később pedig a kisboltokra és az italboltokra is kiterjesztik. A törvény szerint a boltoknak újrahasznosított papírzacskókat kell kínálniuk, kevesebb mint 10 centért.

További részletek a metropol.hu cikkében.

Forrás: http://metropol.hu

<< Vissza a főoldalra