Established Member of the

HuGBC

Létrejött a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatósága

2015. január 05., Sajtómegjelenés 1641 környezeti fenntarthatóság igazgatósága áder jános környezetvédelem kőrösi csaba

A hírt Áder János köztársasági elnök jelentette be hétfői sajtónyilatkozatában a Sándor-palotában.
1

Új szervezeti egységgel, a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságával bővült január 1-jétől a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) - jelentette be Áder János államfő hétfői sajtónyilatkozatában, a Sándor-palotában.

Az új igazgatóságot Kőrösi Csaba eddigi ENSZ-nagykövet vezeti.

A köztársasági elnök újságírók előtt közölte: rövid és hosszú távú okok egyaránt magyarázzák az új szervezeti egység létrehozását. A hosszú távú okok között arra hívta fel a figyelmet, hogy a környezeti fenntarthatóság pártokon, ciklusokon átnyúló feladat, amely minden embert érint. Úgy fogalmazott, hogy az a fejlődés, amelyet ma sokan fenntartható fejlődésnek hívnak, megítélése - és sok tudós álláspontja - szerint ebben a formájában fenntarthatatlan.

Rövid távú okként azt említette, hogy idén decemberben Párizsban kísérletet tesznek a kiotói egyezményt váltó új megállapodás megalkotásra. A kiotói egyezményt abban a formában, ahogyan korábban megkötötték, nem lehet folytatni, szélesebb bázisú, több országot érintő megállapodásra van szükség - mondta Áder János, hozzátéve, hogy azokat az országokat is be kell vonni, amelyek a kiotói egyezményt nem írták alá vagy mentesültek az aláírása alól.

Magyarországnak segítenie kell a közös munkát Párizsban - hangsúlyozta az elnök, aki felkérte erre a feladatra Kőrösi Csabát.

Kőrösi Csaba is kiemelte nyilatkozatában, hogy idén decemberben meg kell állapodni a klímaváltozás megfékezésének kezeléséről.

Forrás: MTI

Forrás: http://mti.hu

<< Vissza a főoldalra