Established Member of the

HuGBC

Magyar szakember lesz az ENSZ éghajlatváltozási főtitkárhelyettese

2015. január 20., Sajtómegjelenés 1310 pásztor jános ensz un környezetvédelem

Pásztor János Ban Ki Mun ENSZ főtitkár felkérésére február 1-étől tölti be a posztot.
1

Ahogyan arról a sajtó beszámolt, a WWF megbízott természetvédelmi igazgatója, Pásztor János Ban Ki Mun ENSZ főtitkár felkérésére február 1-étől az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó főtitkárhelyettese lesz. Ez a változás egyszerre mérföldkő Pásztor János WWF-nél betöltött szerepében, az ENSZ éghajlatváltozással kapcsolatos stratégiájában, és a nemzetközi természetvédelem jövőjét illető magyar szerepvállalásban.

Ahogyan Marco Lambertini, a WWF Nemzetközi szervezetének főigazgatója elmondta, Pásztor János egy február elején kezdődő, mintegy 11 hónapos periódusban tölti majd be az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó főtitkár helyettesi posztját. Pásztor személyét, stratégiai illetve szakirányú jogalkotási tapasztalatait az ENSZ főtitkár az év végén esedékes párizsi klímacsúcs szempontjából is kulcsfontosságúnak tekinti.

"Ez a periódus a WWF szervezetén belül is egy kihívásokkal teli időszakot jelent majd, a lehetőségeket mérlegelve mégis úgy gondoljuk, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos nemzetközi kormányközi stratégiaépítés, illetve a konkrét eredményeket célzó párizsi klímacsúcs sikere érdekében Pásztor János munkája elengedhetetlen" - fogalmazott Lambertini. Hozzátette: "A WWF továbbra is teljes körű szerepet vállal az ENSZ éghajlatváltozás-ügyi stratégiájának kiépítésében, és a 2015 utáni globális és regionális jogalkotási folyamatok kidolgozásában."

"Izgatottan várom a következő tizenegy hónapot, amelyet ismét az ENSZ-nél töltök. Nem lesz egyszerű a változás, de nagyon érdekes és rendkívül fontos hónapok következnek. Az ENSZ főtitkár politikai munkáját fogom segíteni egy sikeres konszenzus elérésében, valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos konkrét lépések létrejöttét támogatom a kormányok, vállalatok, az ENSZ-szervezetek és a civil szektor körében" - mondta el a leendő főtitkárhelyettes.

A teljes cikk a greenfo.hu-n olvasható.

Forrás: http://greenfo.hu

<< Vissza a főoldalra