Established Member of the

HuGBC

Magyarország egyetlen klímasemleges üdülőhelye

2018. március 08., Hírek tagjainktól 604 irota ecolodge szénlábnyom

Az Irota EcoLodge, különleges szálláshely - klímasemleges mivoltának igazolásaképpen - minden évben közzé teszi szénlábnyom jelentését. A második év működését lefedő aktuális jelentés most készült el.
3

Miközben a világon és különösen Európában egyre népszerűbb a környezettudatosság, talán meglepő, hogy Magyarország a mai napig csak egyetlen klímasemleges szálláshellyel büszkélkedhet. Az Irota EcoLodge Miskolctól mintegy 120 km-re található Észak-Magyarországon, egy zsákfaluban. A három luxus nyaralóból álló fenntartható üdülőhelyet két holland vezető működteti. Külön érdekesség, hogy a villákhoz egy klórmentes, ún. természetes (bio) úszómedence is tartozik, ami a maga nemében szintén az első és az egyetlen  az országban. 

 „Bár a hazai szállodák egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, nincs másik klímasemleges szálláshely Magyarországon. Valóban egyedülálló az Irota EcoLodge törekvése, amely ekkora hangsúlyt fektet a környezet kímélésére és odafigyel szénlábnyomának mértékére.” – mondta Karakasné Dr. Morvay Klára a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Környezetvédelmi szekciójának elnöke.

Az Irota EcoLodge célja követendő példát mutatni a hazai vendéglátóipar számára arra vonatkozóan, hogy a luxus és a fenntartható életmód remekül megférnek egymás mellett. „Szeretnénk másokat is arra inspirálni, hogy próbálják meg ötvözni a luxus életmód és a környezettudatos pihenés adta lehetőségeket. Jó érzés tenni valamit azért a csodálatos, szinte érintetlen magyar tájért, amely körülveszi az üdülőnket.” – mondta Lennard de Klerk, mérnök, az Irota EcoLodge megálmodója, építője és egyik tulajdonosa.


És milett az idei szénlábnyom mérés eredménye?
203 kg CO2 negatív nettó kibocsátás.

A jelentés itt olvasható.

 

 

 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra