Established Member of the

HuGBC

Május 31-től itt a WELL v2

2018. június 18., Sajtómegjelenés 451 minősített magyar épületek adatbázis well minősítési rendszer

Minden épülettípusra elérhető május 31-től az egészséges és inspiráló beltéri környezetet támogató WELL épületminősítési rendszer.
1

Korábban csak irodaházakra volt elérhető a minősítési rendszer, de a május 31-én bemutatott WELL v2 után bármely funkciójú épület pályázhat a minősítésre. Az első verzió kötelezően teljesítendő elemeinek száma csökkent. A változások röviden úgy jellemezhetők, hogy a globális szemlélet helyébe a lokális lép, melyben figyelembe veszik az egészség szempontjából kockázatos helyi tényezőket. A korábbi 7 fő témakör 3 újjal bővült, ami a rendszer áttekinthetőségét és flexibilitását segíti. Az új verzió a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a közösségek erejére.

Magyarországon 4 WELL AP tanácsadó tevékenykedik, akik segítik a beruházásokat a projekt regisztrációjától kezdve a minősítés megszerzéséig, valamint utána, a minősítés fenntartásában. A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) folyamatosan szervez tájékoztató előadásokat és 1-2 napos képzéseket a témában, ahol az építészmérnökök betekintést nyerhetnek a WELL rendszerbe és segítséget kaphatnak a vizsgára való felkészülésben. Eddig három budapesti irodaprojekt szerzett platina előminősítést. A HuGBC Minősített Magyar Épületek Adatbázisában nyomon követhetők a magyarországi WELL minősítésre pályázó és a minősítést elnyert épületek.

Szerző: Kurucz Regina WELL AP (HuGBC tag)

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható: http://epiteszforum.hu/megujul-a-well-epuletminositesi-rendszer

Forrás: http://epiteszforum.hu/megujul-a-well-epuletminositesi-rendszer

<< Vissza a főoldalra