Established Member of the

HuGBC

Megalakult a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC)

Az Egyesület célja, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos legújabb tudás és kutatási eredmények magyarországi vonatkozásait tudományos értékelő jelentésekben összegezze.
1

Létrejött Magyarországon az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) nemzeti szintre honosított tudományos tanácsadó fóruma, a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC). 

Az Egyesület célkitűzéseit és programját Magyarországon önállóan valósítja meg, támogatja az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) nemzetközi szervezet munkáját, tevékenységét e nemzetközi szervezettel összhangban végzi. A jelentések előkészítési folyamatát munkaértekezletek, műhelymunkák, konferenciák, egyéb rendezvények megszervezésével, valamint a hiányzó tudás feltérképezésével, a hiánypótló kutatások ösztönzésével, és a szükséges adatok és szakirodalom gyűjtésével segíti elő.

A Hupcc háromnapos tudományos konferenciát hív össze 2021. április 12-én, amelynek alapvető célja az Első Nemzeti Éghajlatváltozási Értékelő Jelentés megírásának megalapozása.

<< Vissza a főoldalra