Established Member of the

HuGBC

Megtartották az Egyesület évzáró közgyűlését

A tagság év végi összejövetele egyaránt szólt a vissza- és az előretekintésről.
2

A Kinnarps Irodaház Evy termében zajlott le december 3-án a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) évzáró közgyűlése, amely a 2014-es évi tevékenységek kiértékelése, illetve a következő évi tervek megvitatásának jegyében telt. 

A közgyűlés nyitányaként, az első napirendi pont során Tornóczky Mónika, az Egyesület titkára az augusztusi közgyűlés óra lezajlott, rendkívül sikeres őszi rendezvényekről számolt be: a szeptember végén tartott nemzetközi Zöld Építés Hetének hazai megünnepléseként immár másodszor megrendezett Green Walkról és a hozzá kapcsolódó fotópályázat eredményéről, illetve a nemzetközi Green Retrofit konferenciáról, továbbá a november elején telt házzal megtartott Green Talk XXL – A zöldépítés legfrissebb gyakorlata konferenciáról és a szintén novemberben lezajlott Aktívház Workshopról, valamint a HuGBC szakmai partnerségével megtartott egyéb rendezvényekről. A második napirendi pont keretében az egész évi tevékenységek áttekintésére került sor. Barta Zsombor, a HuGBC alelnöke, aki az év során lezajlott konferenciák és egyéb szakmai rendezvények mellett kiemelte az olyan, több éves hagyományokra visszatekintő, rendszeres szakmai programokat, mint az RICS-szel együttműködésben létrehozott Green Talk, illetve a Környezettudatos építés A-tól Z-ig sorozatokról, utóbbi két rendezvénnyel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a jövőben az Egyesület tervezi azok megújítását. Szintén az éves visszatekintés részeként Beleznay Éva, a HuGBC elnökségi tagja ismertette a CEC5 programot: az Európai Unió középületeinek energiahatékonyságát javító kezdeményezésben a HuGBC az ÉMI partnereként vett részt. Az elmúlt év értékelésekor többször is elhangzott az az örömteli tény, hogy 2014-ben az Egyesület 19 új taggal gyarapodott, így immár 70 cég, szervezet és magánszemély alkotja a HuGBC tagságát. 

A harmadik napirendi pont a 2015-ös tervezett események és költségvetési előirányzatok, míg a negyedik a Szekér László által benyújtott jogi kereset megvitatása volt. Az utolsó napirendi pont pedig a megjelent tagoknak nyújtott lehetőséget arra, hogy kötetlen formában megtehessék javaslataikat, amivel többen éltek is.

Az Egyesület tagjai a napirendi pontok felvetéseit megvitatták és elfogadták, a most záruló év fejleményeit pozitívan értékelték. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a dinamikusan fejlődő szervezet egyre nagyobb számban képes elérni a környezettudatos és fenntartható építés iránt érdeklődőket, valamint népszerű rendezvényeinek köszönhetően a tudásközvetítő szerepét is hatékonyan tölti be.

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra