Established Member of the

HuGBC

Milyen lesz a jövő irodája? Mi lesz a Z-generációval?

Már nem csak az Y-generációra kell figyelniük a munkaadóknak, hiszen lassan megérkezik a Z-generáció is, vagyis a fejlődés töretlen. A technológiai haladás szuperszonikus sebességbe váltott. Új terek jönnek létre, ahol új típusú alkalmazottak dolgoznak. Vajon milyenek lesznek a jövő irodái, hogyan változik a munkakörnyezet? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a szakértők az Ecolife WELL-BEING, a jövő munkahelye c. konferenciáján.
1

A közelmúlt

Kalmár Zoltán, az iroda.hu és Az Év Irodája verseny alapítója, az ingatlan.com üzletágvezetője vezette a jövő irodáiról szóló keresztasztal-beszélgetést, ahol az első kérdés a közelmúltra vonatkozott. Hogyan változott a munkakörnyezet az elmúlt 2-3 évben, hiszen túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a munkahelyi kultúrában forradalmi változásokat tapasztalhatunk?

Kis Károly, a Blue Business Interior ügyvezető partnere úgy látja, hogy a folyamatos változások korát éljük, amely a gazdaság és társadalom egészére is kihat, a globalizáció mindennek az ösztönzője. Egyre gyorsabb minden, ezért kevesebb idő áll rendelkezésünkre, a technológia gőzerővel fejlődik, egyre több információt kapunk. Mindemellett, folytatta Kis Károly, új munkamódszerek honosodtak meg, egyszerre több tevékenységet folytatunk a munkahelyünkön, ide sorolható a tanulás, a szocializáció, az együttműködő projektmunka, a relaxálás satöbbi. Valamint új generációk léptek a munkaerőpiac színpadára, akik más igényekkel jelentkeztek.

Soltész Tiberius, a Kinnarps Hungary ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a vállalati értékek helyett/mellett előtérbe kerültek a személyre szabott megoldások az irodákban. Jelentős Zsuzsanna, a Skyscanner irodavezetője pedig úgy tapasztalja, hogy fontos lett a tér, ahol dolgoznak a munkatársak, hiszen ha reggel jó kedvvel érkeznek a dolgozók és a pozitív hangulatot sikerül megőrizni egész nap, akkor az fontos motiváló tényező a teljesítményre nézve. Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnere szerint személyre szabott irodák jönnek létre, amelyek HR-központúak, vagyis a munkatársak előtérbe kerülnek, az irodakép is megváltozott az új technológiák miatt.

A teljes cikk elolvasható a partnerünk weboldalán ITT.

 

Forrás: http://realista.hu

<< Vissza a főoldalra