Established Member of the

HuGBC

Mit adhat a városoknak egy épületfelújítási hatásokat monitorozó keretrendszer?

Az utolsó simításokat végzi a BUILD UPON2 projekt egy olyan keretrendszeren, amely eszközt és stratégiát ad a városok és a helyi önkormányzat kezébe, hogy mérni tudják az épületfelújítások hatásait és előnyeit. A megfelelő monitoring üzletileg is meggyőzőbb a helyi felújítási döntésekhez.
1

Az épített környezetnek döntő szerepe van az EU 2050-ig tartó, ambiciózus éghajlat-semlegességi céljának megvalósításában az EU Zöld Megállapodása (Green Deal) keretében. Az épületek felelősek az Európai Unió energiafogyasztásának 40%-áért. Mivel a ma létező épületek 90%-a 30 év múlva is áll, a meglévő épületállomány felújítása kulcsfontosságú a dekarbonizációs célok eléréséhez.

Ennek ellenére az elavult épületek nem a szükséges ütemben és mélységben kerülnek felújításra. Mivel az európaiak 75%-a jelenleg városokban él, még fontosabb, hogy a városok felvállalják az épületfelújítási kihívások kezelését. Az Európai Bizottság a Felújítási Hullámot (Renovation Wave) helyezte előtérbe az EU zöld törekvéseinek egyik központi pilléreként. Az EB elkötelezte magát a legalább kétszeres felújítási arány mellett, és biztosítja, hogy Európa-szerte 35 millió épületet újítsanak fel 2030-ig.

A BUILD UPON2 európai projekt városok közösségét teremti meg, amelyek mind profitálhatnak egymás Keretrendszerrel végzett munkájából. A projekt felhívja a figyelmet a felújítással kapcsolatos bevált gyakorlatokra is, és segíti a városokat abban, hogy megállapítsák, hol van mit javítaniuk az olyan területeken, mint az adatkezelés és a személyi kapacitás.

A végleges BUILD UPON2 keretrendszer 2021-es megjelenése előtt a projekt egy jelentésben mutatja be, hogy

  • mi a Keretrendszer
  • hogyan használják és fejlesztik a projektben részt vevő városok
  • hogyan profitálnak a városok a Keretrendszer használatából
  • mekkora a Keretrendszer potenciálja a későbbiekben, projekt keretein túl

 

Letölthető dokumentumok:

<< Vissza a főoldalra