Established Member of the

HuGBC

Munkaterek egészsége: nemzetközi konferenciát tartottak Zágrábban a HuGBC partnerségével

2015. december 14., Nemzetközi hír 3849

Horvátországban elsőként rendeztek a fenntartható munkakörnyezet témakörében nemzetközi konferenciát, amely a Build2gether sorozat 5. kiadása volt.
5

A fenntartható építés Horvátországban még épp csak lendületet vesz, bár a köztudatban egyre inkább teret nyernek az ezzel kapcsolatos fogalmak. Ugyanakkor az országban még csak 3 nemzetközi rendszerben minősített épület található, és néhány további áll építés alatt. További problémát jelent a terminológia nem megfelelő használata, aminek következtében sokan összemossák a fenntarthatóság és az energiatakarékosság fogalmát. Ennek is köszönhető, hogy még nem köztudott, egy fenntartható épület mennyire sok előnnyel rendelkezik.

A november 24-én Zágrábban megrendezett konferencia azt a kérdéskört játra körül, hogy mi mindennek kell megváltoznia ahhoz, hogy minden Horvátországban létesült épület fenntartható legyen. A rendezvényen Barta Zsombor elnökségi tag képviselte a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületét, aki a "fenntarthatóság a gyakorlatban" témakörét ismertette felszólalásában.

Alapvető felvetés volt az is, hogy milyen előnyöket jelentenek a fenntartható épületek használóik jólléte szempontjából. A rendezvény a horvát GBC és partner szervezetek - az osztrák, szlovén, magyar, cseh és szlovák GBC - együttműködésében jött létre, az 5. Build2gether konferenciaként. Az eseményen több mint 120 fő vett részt, nemcsak Horvátországból, hanem a világ minden tájáról érkeztek résztvevők.

Részletes beszámoló angolul itt érhető el.

 

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra