Established Member of the

HuGBC

Napelemeket árul az IKEA

2013. október 22., Sajtómegjelenés 2263

Egy olcsó autó áráért kapható háztartási napelemek árusítását kezdi meg az IKEA bútoráruházlánc kezdetben Nagy-Britanniában, majd később más országokban is.

Nem zseblámpatöltő játékszerről van szó, hanem törpe erőműről. A svéd IKEA megtette az első lépést azon az úton, amelyen az alternatív energia bizonyos eszközeit bárki számára elérhető, kiskereskedelmi forgalomban kapható árucikké teszi - jelentette az AP. A nagy-britanniai Southamptonban lévő IKEA-áruházban elkezdték értékesíteni a kínai Hanergy cég napelemrendszerét - a szigetország többi részén a következő hónapokban indul a termék forgalmazása.

A napelem nem ceruzaelem méretű akkumulátorok feltöltésére szolgál. Kapacitása 3,36 kilowatt, ára 5700 font (9200) dollár, ami megfelel egy igen olcsó kisautó árának a szigetországban. Ez az összeg egy átlagos brit háztartás esetén hét év alatt térülhet meg, ha a napelemrendszer segítségével többé-kevébé leválik a közüzemi áramszolgáltatásról. Ezt követően a felhasználó lényegében ingyen juthat elektromos energiához. Feltétele mindennek, hogy legalább részben önálló legyen a napelemvásárló otthona.

További információ a napi.hu cikkében.

Forrás: http://napi.hu

<< Vissza a főoldalra