Established Member of the

HuGBC

Nem elég a kézmosás és a szájmaszk. Már a bejáratokban meg kell kezdeni a kórokozók távoltartását!

Nemrég kutatás készült, melyben azt vizsgálták, hogy a Covid-19 vírus hogyan képes a padlón, a cipőtalpainkon utazva terjedni. Ebből a vizsgálatból kiindulva, a Cleartex Kft. munkatársai (HuGBC pártoló tag) egy tanulmányban összegezték a szennyfogókkal kapcsolatos eddigi tudást.
1

A szennyeződéseket, a port, és a rajtuk vagy bennük megtelepedő káros baktériumokat, gombákat és vírusokat a cipőink talpain is bevisszük az épületekbe. Az, hogy a szennyeződéseket a bejáratokban megfogjuk és ne engedjük szétterjedni a belső terek padlózatán rendkívül fontos. Járványügyi helyzettől függetlenül is az, de a pandémia kicsit előtérbe hozta ezt a fajta prevenciót. Lényeges, hogy az építészek ennek megfelelően tervezzék a bejárati burkolatokat, az üzemeltetők pedig szintén használjanak professzionális megoldásokat.

A kórokozókkal szembeni védekezés az épületek esetében már a bejáratnál kezdődik. A szennyeződéseket és a rajtuk megtelepedő, majd a velük utazó káros baktériumokat, gombákat és vírusokat a bejáratokon keresztül visszük be a közösségi helyiségekbe. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezek a vírusok és mikroorganizmusok ne jussanak be a belső terekbe, ne veszélyeztessék munkahelyeinket és az ott dolgozó munkatársaink, illetve vendégeink egészségét. Nem elég tehát a kézmosás. 

  • Hogyan kell felkészülni a COVID 19 okozta és a jövőben várható higiéniás problémákra?
  • Hogyan védhetem meg munkatársaim és a vendégeim egészségét?
  • Hogyan teremthető meg a kollégák és az üzleti partnerek bizalma?
  • Hogyan tehetjük láthatóvá és fenntarthatóvá a higiénikus környezetet?
  • Hogyan lehet mindezt egy professzionális, automatizált technológiával megvalósítani?

Az alább letölthető tanulmány minden fenti kérdésre választ ad.

Letölthető dokumentumok:

<< Vissza a főoldalra