Established Member of the

HuGBC

Németországban sikerült visszaszorítani az üvegházgázok kibocsátását

A Szövetségi Környezeti Hivatal (UBA) számításai szerint országukban az utóbbi időben a korábbiaknál kevesebb üvegházhatású gáz került a légtérbe.

Németországban a Szövetségi Környezeti Hivatal (UBA) számításai szerint országukban az utóbbi időben a korábbiaknál kevesebb üvegházhatású gáz került a légtérbe – nem utolsó sorban a megújuló energiák felhasználásának köszönhetően.

A CO2-kibocsátás csökkenése mellett még jelentősebb volt a metánkibocsátás csökkenése. (Noha a metánkibocsátás a széndioxid-kibocsátás mértékhez képest mennyiségileg elenyészőnek számít, ám az előbbi környezeti kockázatai húszszoros üvegházhatást idéznek elő.) A metánkibocsátásban tapasztalt csökkenés főleg a hulladéklerakók örvendetes visszaszorulásának köszönhető. (Ismeretes, a lerakókban a hulladék szerves anyagából anaerob metánképző baktériumok metánt termelnek. - Szerk.). De a metános légszennyezés csökkentéséhez a kőszénnel való tüzelés visszaszorulása, valamint a nagy állattartó telepek számának csökkenése is hozzájárult.

További részletek az agroinform.com cikkében.

Forrás: http://agroinform.com

<< Vissza a főoldalra