Established Member of the

HuGBC

Óriási napelemes beruházásokat tervez az Elmű-ÉMÁSZ

2019. február 19., Sajtómegjelenés 283 ELMŰ-ÉMÁSZ napelem beruházás

Mintegy 30 százalékos piaci részesedés elérését tűzte ki célul az Elmű-ÉMÁSZ csoport új tagja, az Elmű-ÉMÁSZ Solutions Kft. a napelem parkok és az e-töltők hazai piacán. A társaság négy napelemes projektről tárgyal a Fővárosi Vízművekkel, emellett több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelem park beruházás megvalósításáról. 
1

Jelentős felfutás várható a hazai energiaipar több ágazatában 2019-ben, egyebek mellett a napelem rendszerek és az elektromos mobilitás terén, és elsősorban ezek kiaknázása érdekében hozták létre a német innogy-hoz tartozó Elmű-ÉMÁSZ csoport új tagját, a Solutions Kft-t, amely a cég áram- és gázszolgáltatáson túlmutató tevékenységeit foglalja magában.

Jelenleg közel 1 terawattórányi termelőkapacitás beépítésére adtak ki hatályos engedélyt Magyarországon a naperőművek terén, a Solutions Kft. célja pedig az, hogy ezek megvalósításában 15-30 százalékos részesedést érjen el. A társaság négy napelemes projektről tárgyal a Fővárosi Vízművekkel, de több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelem park beruházás megvalósításáról - fogalmazott Nagy Zoltán, a Solutions Kft. ügyvezetője, aki szerint tekintélyes növekedés várható ezen a piacon idén és a következő években Magyarországon.

A teljes cikk itt olvasható.

 

Forrás: http://nrgreport.hu

<< Vissza a főoldalra