Established Member of the

HuGBC

„Otthon, zöld otthon” az idei Nemzetközi Zöld Építés Hete témája

2018. június 20., WorldGBC News 917 nemzetközi zöld építés hete WGBW zöld otthonok

2018. szeptember 24-30. az idei Nemzetközi Zöldépítés Hete időpontja. Az esemény a World Green Building Council (WorldGBC) kezdeményezése, melynek a HuGBC is tagja. A hét mottója a #homegreenhome (otthon, zöld otthon), vagyis az idén az otthonok zöldítésére koncentrálunk.
1

2018-ban mindenkit és mindenhol a világon cselekvésre a buzdítanak a WorldGBC tagjai, a helyi green building councilok, így a HuGBC is, hogy mutassunk elköteleződést a még épülő vagy már meglévő otthonaikban vagy albérletünkben. Mindannyian tehetünk valamit, hogy a helyet, ahol élünk zöldebbé, egészségesebbé és energiatakarékosabbá tegyük. Kezdjük el még ma!

Tudta, hogy az épületek – beleértve az otthonainkat is – a világban felhasznált energiamennyiség 40%-át fogyasztják el? És az üvegházhatású gázok több mint 30%-ának kibocsátásáért felelősek. Ahhoz, hogy zöldebb világban éljünk, először otthon kell elkezdenünk a változtatást, melyhez nem kellenek vagyonok.

Nézzünk egy példát. Egy háztartás éves átlagos áramfogyasztása 3500 kwh, mely annyi szén-dioxid kibocsátás jelent, mintha egy személyautóval 10.200 kilométert furikáztunk volna. Ha mindannyian csak 20%-kal csökkentenénk a saját fogyasztásunkat, akkor máris lefaragtunk 2000 kilométernyi CO2 kibocsátást. Az Ön háztartása mennyi energiát fogyaszt?

Fontos, hogy mindenki tehet valamit. Nem tudjuk a világot egyik napról a másikra megváltani, de a sok kicsi sokra megy. Energiát és pénzt spórolhat, egészségesebb belső térben élhet, és egy zöldebb, jobb, biztonságosabb bolygót hagyhatunk az utókorra, ha elkezd cselekedni a saját otthonában.

A Nemzetközi Zöld Építés Hetének hazai programjait egy későbbi időpontban tesszük közzé.

Forrás: http://worldgbc.org/worldgreenbuildingweek

<< Vissza a főoldalra