Established Member of the

HuGBC

„Otthon, zöld otthon” az idei Nemzetközi Zöld Építés Hete témája

2018. szeptember 24-30. az idei Nemzetközi Zöldépítés Hete időpontja. Az esemény a World Green Building Council (WorldGBC) kezdeményezése, melynek a HuGBC is tagja. A hét mottója a #homegreenhome (otthon, zöld otthon), vagyis az idén az otthonok zöldítésére koncentrálunk.
1

2018-ban mindenkit és mindenhol a világon cselekvésre a buzdítanak a WorldGBC tagjai, a helyi green building councilok, így a HuGBC is, hogy mutassunk elköteleződést a még épülő vagy már meglévő otthonaikban vagy albérletünkben. Mindannyian tehetünk valamit, hogy a helyet, ahol élünk zöldebbé, egészségesebbé és energiatakarékosabbá tegyük. Kezdjük el még ma!

Tudta, hogy az épületek – beleértve az otthonainkat is – a világban felhasznált energiamennyiség 40%-át fogyasztják el? És az üvegházhatású gázok több mint 30%-ának kibocsátásáért felelősek. Ahhoz, hogy zöldebb világban éljünk, először otthon kell elkezdenünk a változtatást, melyhez nem kellenek vagyonok.

Nézzünk egy példát. Egy háztartás éves átlagos áramfogyasztása 3500 kwh, mely annyi szén-dioxid kibocsátás jelent, mintha egy személyautóval 10.200 kilométert furikáztunk volna. Ha mindannyian csak 20%-kal csökkentenénk a saját fogyasztásunkat, akkor máris lefaragtunk 2000 kilométernyi CO2 kibocsátást. Az Ön háztartása mennyi energiát fogyaszt?

Fontos, hogy mindenki tehet valamit. Nem tudjuk a világot egyik napról a másikra megváltani, de a sok kicsi sokra megy. Energiát és pénzt spórolhat, egészségesebb belső térben élhet, és egy zöldebb, jobb, biztonságosabb bolygót hagyhatunk az utókorra, ha elkezd cselekedni a saját otthonában.

A Nemzetközi Zöld Építés Hetének hazai programjait egy későbbi időpontban tesszük közzé.

Forrás: http://worldgbc.org/worldgreenbuildingweek

<< Vissza a főoldalra