Established Member of the

HuGBC

Prince of Wales’s Corporate Leaders Group workshop Budapesten

2018. november 15., Saját hír 628 CLG Green Growth Platform energia átalakítás Prince of Wales’s Corporate Leaders Group

November 5-én, a budapesti Continental Hotelben, a The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group (CLG) kezdeményezésére tartottak Közép-Kelet Európai Energia Átalakítási Workshopot, melyen a HuGBC is képviseltette magát.
1

A workshop egy rendezvény-sorozat része volt, melyet a Zöld Növekedés Platform szervezett a közép-kelet európai energia átalakításban szerepet játszó cégek és szakértők részére. A megbeszélés három téma köré szerveződött: épületek, mobilitás és energiarendszerek. 

Mindhárom fő témában felvezettek néhány adatot és tényt, melyre a résztvevők reflektálhattak. Szemző Hanna (Metropolitan Research Institute) nyitotta meg az eseményt egy rövid áttekintővel. Gerőházi Éva (Metropolitan Research Institute) ismertette az épületfelújításokra vonatkozó adatokat és a jelenlegi helyzetet. A résztvevők egyetértettek, hogy a magyarországi épületek energiahatékonysági átalakításában hatalmas potenciál van. Gertheis Antal (Mobilissimus) az alacsony széndioxid kibocsátású közlekedési rendszerekről beszélt, megemlítve néhány pozitív magyarországi példát elektromos- és hibrid autó megosztási rendszerekről. A résztvevők érdeklődve hallgatták Fülöp Orsolya (Energiaklub) és Ámon Ada (E3G) prezentációit az energia-szektor átalakításáról. Az esemény zárásaként Eliot Whittington (CLG elnök) megköszönte a szakembereknek a közreműködést.

A magyar, cseh, lengyel, brit és brüsszeli résztvevők eszmecserét folytattak és megosztották tapasztalataikat a régió-specifikus kérdésekben, beazonosították a lehetőségeket és nehézségeket, valamint ötleteket gyűjtöttek hogyan gyorsíthatnák fel az átalakítás folyamatát.

A HuGBC-t Kurucz Regina épületenergetikai szakértő képviselte. Társult tagunk, a MEHI szintén részt vett az eseményen.

Háttérinformáció

A CLG európai üzletemberek együttműködését szorgalmazza az alacsony széndioxid kibocsátású, fenntartható gazdaság érdekében. Tapasztalat- és információcsere, illetve a döntéshozókkal való párbeszéd elősegítésével a CLG olyan megoldásokat ösztönöz, melyek egy virágzóbb jövő felé mutatnak. A szervezet tagjai  kulcsiparágakból érkeznek, úgy mint kiskereskedelem, közlekedés, infrastruktúra, pénzügy és energiatermelés. A tagság sorában tudhat olyan cégeket, mint pl. a 3M, a Unilever, a GSK valamint a Heathrow Airport. A tagok számos EU tagországban jelen vannak, kapcsolataik pedig túlnyúlnak Európán. A CLG tagok elkötelezettek, hogy vezető szerepet vállaljanak a gazdaság zökkenőmentes, méltányos és pozitív fenntarthatóvá alakításában.

A Zöld Növekedés Platform titkársága, szoros együttműködésben a Prince of Wales’s Corporate Leaders Group-al, a kelet-közép európai energia-átalakítás lehetőségeit és kihívásait vizsgálja. CLG jelenleg is egy üzleti beszámolón dolgozik a témában, melynek várható megjelenése 2019 márciusa. A jelentés beszámol majd az épületállomány modernizálásának, a közlekedési rendszerek fejlesztésének, valamint az energia befektetések biztosításának lehetőségeiről.

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra