Established Member of the

HuGBC

Pro Architectura díjat kapott HuGBC tagjaink, Nagy Csaba és Pólus Károly műhelye, az Archikon

2018. október 26., Sajtómegjelenés 387 pro architectura díj nagy csaba archikon palatinus

A Palatinus Strand bejárati- és öltözőépülete a magyar modern építészet egyik olyan ikonikus emléke, amely a nagyközönség által is szeretett és ismert. Janáky István öröksége igazi műremek. Egy ilyen épületet átalakítani, felújítani több évtizedes szakmai múlttal is nagy kihívás. Ezt a kiemelkedő feladatot teljesítette példaértékűen a Nagy Csaba és Pólus Károly építész tervezők által vezetett Archikon Kft. műhely. 
1

A Pro Achitectura díjat a magyar építészeti kultúra népszerűsítésében, a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában, és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért, valamint a Nemzeti építészetpolitika céljai érdekében elért kiemelkedő eredmények elismeréseként adományozza a Miniszterelnökséget vezető miniszter által.

2018-ban a Pro Architectura díjra öt témakörben lehetett pályázni, melyeken belül összesen tíz miniszteri elismerést adományoztak.

A díjakat valamely jeles építészeti, városépítészeti, tájépítészeti, vagy belsőépítészeti alkotás létrehozásában kifejtett építészeti-tervezői tevékenységért, illetve az építészeti közéletben és oktatásban, valamint az építészeti tervezés és tervpályázatok területén elért kiváló eredményekért, továbbá a kiemelkedő építészeti alkotás megvalósításában közreműködő építtetők, kivitelezők körében osztják ki.

A minőségi magyar épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában, az építészeti szemléletformálásban és egy jeles építészeti alkotás létrehozásában kifejtett építészeti-tervezői tevékenységért az alábbi alkotók részesülnek Pro Architectura díjban.

Archikon Korlátolt Felelősségű Társaság, Nagy Csaba ügyvezető

A korábban csak nyári nyitva tartású Palatinus Strand felújítása során az építtető célja a teljes éves üzemeltetés megvalósítása volt úgy, hogy a történeti fürdőépületben téli-nyári üzemű termálfürdő jöjjön létre. Fontos szándék volt a megrendelő számára, hogy az új termálfürdő ne egy külön épületben, hanem a többi budapesti fürdőépülethez hasonlóan a főépületben valósuljon meg. Az épületet 2017-ben vette használatba a nagyközönség.

Az eredeti, teljes cikk itt olvasható.

Forrás: http://epiteszforum.hu/atadtak-a-pro-architectura-dijakat1

<< Vissza a főoldalra