Established Member of the

HuGBC

Skócia is szén-dioxid kibocsátás-mentes lesz 2020-ra

Egy olyan világ, ami csak megújuló energiát használ, ma még szinte lehetetlennek tűnik, de a világ néhány országában mégis felhagytak a fosszilis üzemanyagokkal az elektromosság terén. Most pedig egy újabb ország, Skócia is beléphet a klubba.
1

Skócia zöld tájai már most is a pörgő fehér szélturbinák egész garmadájának adnak otthont. A szélkerekek segítségével már az ország elektromos energiatermelésének több mint a fele megújuló energiákból származik.

A múlt században Skócia ambiciózus célokat tűzött ki, hogy fenntartható szintet érjen el a közösségi fogyasztásban, valamint energia és közlekedési kiadásokban. Elismerésre méltó módon ezeket sikeresen elérték. A legújabb célkitűzésük ezen is túlnyúlik: 2020-ra 100%-ban átállni a megújuló energiákra. „Van egy fantasztikus erőforrásunk… Skócia borzalmas időjárása.” mondja erre Niall Stuart, az iparági szövetség, a Skót megújulók vezérigazgatója.

Közösségi törekvés   

Skócia útját a fenntarthatóság felé a nemzet egysége segítette, a szokatlanul széleskörű egyetértés a megújuló energiákat illetően. Más országokkal ellentétben, Skóciában azoknak a hangoknak se adnak sok hitelt, amik szerint a klímaváltozás csak átverés. Skócia nagyokat lépdel a megújuló energiák és a fenntarthatóság felé, ami ráadásul jelentős gazdasági előnyöket is jelent, úgy, mint új munkahelyek teremtését, jobb infrastruktúrát, és exportból származó árbevételeket.  

A futurism.com szerint a tiszta energia képviselői továbbra is nehéz harcoknak néznek elébe; a megújulók politikai támogatottságában történt változásnak köszönhetően a fejlesztések és újítások nehezebbek lesznek. Ennek ellenére ez az ország vezető szerepet tölt be a megújuló energiák még nem bizonyított területein. A múlt hónapban adták át az első igazán nagyléptékű, partmenti árapályerőművet.  Skócia, más országokkal együtt folyamatosan harcol a fenntartható energiáért, ezzel reményt adva a tiszta energia jövőjének. Bízzunk benne, hogy a haladás más országokban is ki tud bontakozni.

A cikk tovább folytatódik ide kattintva. 

Forrás: http://greenfo.hu

<< Vissza a főoldalra