Established Member of the

HuGBC

Széchenyi-díjat kapott Horváth Sándor és Pataky Rita

2020. március 16., Sajtómegjelenés 55 Pataky Rita Horváth Sándor Széchenyi-díj épületszerkezettan közel nulla energiaigény

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a legrangosabb magyar állami tudományos elismerést, Széchenyi-díjat kapott megosztva Horváth Sándor építészmérnök, a BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszékének egyetemi adjunktusa és Pataky Rita építészmérnök, a BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszékének mestertanára, a Pataky és Horváth Építésziroda alapítói.
1

A két szakember tudásával nagymértékben hozzájárult a HuGBC képzések színvonalának emeléséhez is. 2019.ben a 'Küszöbön a közel nulla - Utolsó pillanat, hogy felkészüljön 2021-re!' képzés-sorozatunkon, valamint egy évvel korábban a 'Környezettudatos Építés A-tól Z-ig: Közel nulla energiaigényű (KNE) épületek a beruházástól a kivitelezésig' című képzésünk több modulján is beszéltek az épületburok, valamint az zöldtetők szerepéről a KNE épületek kialakításában. Horváth Sándorral társult tagjainkon - a Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége (ZÉOSZ), és a MAPASZ Innovatív Épületek Egyesület - keresztül is sokszor dolgzoztunk már együtt. Mindkettőjüknek gratulálunk a díjhoz!

Horváth Sándor építészmérnök és Pataky Rita építészmérnök „Magyarország számára kivételesen értékes, a hazai épületszerkezetek színvonalának emeléséhez jelentős mértékben hozzájáruló munkásságuk, az építészeti alkotások esztétikai értéke és a magas műszaki minőség közötti harmónia megteremtésén alapuló, számos emblematikus műemléképület rekonstrukcióját is magába foglaló szakmai tevékenységük elismeréseként" kaptak Széchenyi-díjat 2020-ban.

A díjazottak kiléte a Magyar Közlönyben jelent meg; a díj átadását a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet miatt későbbre halasztották.

...

Horváth Sándor és Pataky Rita 1993-ban alapította meg az épületszerkezeti szaktervezéssel, szakértői tevékenységgel, tanácsadással foglalkozó Pataky és Horváth Építészirodát. Az iroda referenciái közé tartozik a Millenniumi Városközpont Kulturális Tömb (Művészetek Palotája), az Általános Értékforgalmi Bank Városligeti fasori székháza, az Óbuda Gate Irodaház, a Gresham-palota, az Akadémia Bank Center, a West End City Bevásárló Központ épületszerkezeti szaktervezése, a Stefánia úti Körcsarnok átalakítása.
 

A teljes cikk itt olvasható.

 

Forrás: http://epiteszforum.hu

<< Vissza a főoldalra