Established Member of the

HuGBC

Szénsemleges DGNB Workshop Budapesten a HuGBC ajánlásával!

2014. augusztus 13., Saját hír 4576 dgnb tüv rheinland zöld építés hete build2gether green retrofit hungary green building council hugbc minősítési rendszer környezettudatos magyar környezettudatos építés egyesülete michael dax

A nemzetközi Zöld Építés Hetén megrendezett Build2Gether – Green Retrofit konferenciához kapcsolódik a félnapos, angol nyelvű továbbképzés.
1

A szeptember 23-ára tervezett program elmarad, és egy későbbi időpontban lesz megtartva. A pontos dátumot a későbbiekben hozzuk nyilvánosságra.

A nemzetközi Zöld Építés Hete alkalmával megrendezett Build2Gether – Green Retrofit konferenciához kapcsolódó félnapos, angol nyelvű továbbképzés a DGNB épületminősítő rendszerrel kapcsolatos tudnivalókba avatja be az érdeklődőket, kiemelve a rendszer sajátosságait és betekintést engedve a minősítés folyamatába. A továbbképzést a DGNB konferenciára Budapestre érkező szakemberek tartják, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete ajánlásával az eco | MIND consulting group szervezésében valósul meg. 

A DGNB épületminősítő rendszere átlátható, felhasználóbarát eszköz a környezettudatos épületek és városrészek tervezéséhez, értékeléséhez és minősítéséhez. Az épületek teljes életciklusát holisztikus módon megközelítő értékelési szisztéma hat területet vizsgál, a környezeti, gazdasági, szocio-kulturális és funkcionális követelményeket, a technológiai és építési folyamatokat és a helyszínt.

A továbbképzést Michael Dax, a Német Fenntartható Építészeti Tanács (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen, DGNB) ügyvezető igazgatója és a DGNB nemzetközi épületminősítő rendszer   igazgatója, továbbá annak adaptációja és a hozzá kapcsolódó oktatási tevékenység felelőse vezeti. Az építész diplomával rendelkező szakember több mint 15 éves szakmai tapasztalatot tudhat maga mögött az építőipar és a szakmai konzultáció terén. 

A DGNB-minősítéssel rendelkező európai épületeket ismertető esettanulmányokat a TÜV Rheinland szakemberei, Peter Popovics és Gerhard Hoffmann mutatják be. 

Hazai viszonylatban egyedülálló a rendezvény, mert szénsemleges módon tartják majd: a Tüv Rheinland szakemberei ugyaínis kiszámítják az esemény ökológiai lábnyomát (az utazás, szállás, a továbbképzés megszervezése stb. során jelentkező szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét), és azzal egyenértékű befektetéssel ellensúlyozzák a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló beruházásokba. 

Részletes program:

13.30 Regisztráció

14.00 Köszöntő

14.30 A DGNB küldetése és stratégiája

15.00 A DGNB minősítő rendszer, értékelő mátrix és a minősítés folyamata

16.00 DGNB esettanulmányok

17.00 Záró prezentáció

Időpont: 2014. szeptember 23.

Helyszín: Siemens Konferenciaközpont, 1143 Budapest, Gizella u. 51-57. 

További információ, regisztráció itt, illetve a csatolt meghívóban.

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra