Established Member of the

HuGBC

Szlovákia első BREEAM Nagyon jó minősítésű épületét fejezte be a Prologis

A Prologis Park Bratislava nyolcas épülete az első „Nagyon Jó” BREEAM minősítésű épület Szlovákiában.
3

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari-ingatlan vállalat bejelentette, hogy Prologis Park Bratislava területén, a Tomra Sorting Solutions számára fejlesztett 12 600 négyzetméteres gyártó és  disztribúciós létesítménye elnyerte az ipari épületeknek kiadható legmagasabb fenntarthatósági besorolást  Csehországban és Szlovákiában.

A létesítmény az első olyan BREEAM „Nagyon Jó” minősítésű épület (60,9%-os eredménnyel), amely a 2013-ban bevezetett, szigorúbb sztenderdek alapján kapta meg ezt a besorolást. Az építkezés folyamán a Prologis csapata a környezetvédelmi irányelvek betartásával, szigorú követelményeknek megfelelve építette fel a modern, energiatakarékos gyártó és disztribúciós csarnokot a környezet és az erőforrások védelme érdekében.

„Az a feladatunk, hogy ügyfeleinket olyan személyre szabott megoldásokkal szolgáljuk ki, amelyek egyszerre teszik gazdaságossá és környezetbaráttá a létesítményüket. Nagyon büszkék vagyunk, amiért a projekt ilyen magas szintű  BREEAM minősítést kapott” – mondta Martin Polák, a Prologis szenior alelnöke, valamint csehországi és szlovákiai  képviselője. „Ez a létesítmény bizonyíték arra, hogy a Prologis nemcsak megfelelt ügyfelei specifikus elvárásaink, de  csökkenteni tudta az épület működési költségeit, ezáltal növelni annak jövedelmezőségét. Különösen sikeres volt a
vízfogyasztás és a hulladékmennyiség csökkentése, ezek 80 és 82 pontos eredményt értek el a maximális 100-ból.”

A nyolcas épület generálkivitelezője a Goldbeck volt, a BREEAM minősítés folyamatát az ARCADIS CZ vezette.  A Prologis Park Bratislava egy modern disztribúciós park, jelenlegi 10 épületében összesen 260 000 négyzetméter  területtel. A park stratégiai helyszínen, Pozsony központjától 24 kilométerre, keletre található, 2 kilométerre Senec- től, és 16 kilométerre a nemzetközi repülőtértől, ideális helyen a hazai és nemzetközi logisztikai műveletekhez.

A Prologis vezető ipari-ingatlanszolgáltató Szlovákiában, három disztribúciós parkjának (Pozsony (Senec), Galanta (Gan) és Nove Mesto) összterülete eléri a 455 000 négyzetmétert.

A Prologis Inc. világszerte vezető az ipari ingatlanok területén. 2014. december 31-i adatok szerint a Prologis huszonegy  országban, konszolidált alapon, vagy konszolidálatlan vegyesvállalatokon keresztül, várhatóan összesen körülbelül 55 millió  négyzetméter létesítményt és fejlesztési projektet birtokol részben vagy egészben. A vállalat több mint 4 700 ügyfelének, köztük  gyártóknak, kiskereskedőknek, szállítmányozási cégeknek, logisztikai szolgáltatóknak és egyéb vállalkozásoknak ad bérbe modern disztribúciós létesítményeket.

Forrás: http://prologis.com

<< Vissza a főoldalra