Established Member of the

HuGBC

Szőnyegpadlóval a szén-dioxid kibocsátás ellen

Tudta, hogy 1000 négyzetméter Carbon Neutral Floors padlóburkolat annyi szén-dioxidot von ki a környezetből, amennyit egy autó 43 000 kilométer megtételekor kibocsát magából? Ez a távolság egyenlő a Föld körüli út hosszával.
1

Ezeket a padlóburkolatokat a Prointerier Kft. (HuGBC tag) forgalmazza itthon, az Interface márkacsalád tagjaiként. A cég a megrendelőnek kiszámolja, hogy a vásárlás mennyivel járul hozzá a globális felmelegedés csökkentéséhez. Az anyavállalat rengeteg számítást végzett már, amivel kiderítette, hogy a padlóburkolatok – akár modulszőnyeg akár LVT (Luxury Vinyl Tiles) – milyen környzeti hatást gyakorolnak a bolygóra. Ezen kívül gyáraikban 96%-kal csökkentették az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A termékeik ökolábnyomát a közelmúlt éveiben több, mint 60%-kal csökkentették. A fennmaradó részt szén-dioxid kompenzációval egyenlítik ki, számos projektet támogatva a megújuló energiáktól kezdve az üzemanyag fogyasztás csökkentésén át, az újraerdősítésig. Céljuk ugyanaz, hogy a szén-dioxid a saját természetes közegében maradjon, és ne kerüljön a levegőbe.

A nemzetközi vállalat az összes gazdasági tevékenységével arra törekszik, hogy a globális felmelegedést visszafordítsa, és hosszú vtávon élhető éghajlatot alakítson ki. Climate Take Back™ kezdeményezésükkel mindenkit arra buzdítanak, hogy csatlakozzanak. A Carbon Neutral Floors termékeik is eszközkétn szolgálnak a céljuk eléréséhez. 

<< Vissza a főoldalra