Established Member of the

HuGBC

Tanulmány is bizonyítja a Természet társadalmi és egészségügyi hasznosságát

Az emberek egészsége, a zöld infrastruktúra és a természet kapcsolatát elemzi az anyag.
1

Idén április 28-án jelent meg a DG Environment által összeállított tanulmány, amely a Health and Social Benefits of Nature and Biodiversity Protection (A Természet és a biodiverzitás védelme által elérhető egészségügyi és társadalmi előnyök) címet kapta. Az anyag a közegészségügy és a természet kapcsolatát, illetve a biodiverzitás védelmének szocioökonómiai előnyeit boncolgatja, miközben elemzi az Unióban ezzel kapcsolatban bevett különféle megközelítésmódokat.   

A tanulmány átfogó elemzést tesz közzé a jobb levegőminőség, a kellemesebb klíma, a testedzés és az egészségesebb életmód közegészségügyi hatásairól éppúgy, mint a természeti környezethez való hozzáférés társadalmi hasznosságáról.

Az anyag készítői külön kiemelik, hogy milyen fontos szerepet játszanak az építési előírások és szabályozás a zöld infrastruktúra kialakításában. Megjegyzik továbbá, hogy az épületek felújítására és újak építésére vonatkozó szabályozás jelentősége meghatározó, aminek okaként az épített környezetnek az idő múlását követő és az épületek hosszú élettartamának köszönhető változását jelölik meg.   .

A tanulmányban helyet kapott olyan, a zöld infrastruktúrával kapcsolatos sikeres projektek ismertetése is, mint a zöldtető használatának kötelezővé tétele Koppenhágában és Sheffieldben – ezen szabályozások része a tervezésre, kivitelezésre és fenntartásra vonatkozó útmutató is, amely azóta a nemzeti szabványokba is beépült.
 

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra