Emerging Member of the

HuGBC

Tavaszi közgyűlés: sok tekintetben gyarapodott a HuGBC 2017-ben

2018. május 31., Saját hír 346 közgyűlés

Az egyesület május 29-én tartotta első idei közgyűlését, melyen a 2017. évi közhasznúsági jelentés és pénzügyi beszámoló elfogadása, egy fő Etikai Bizottsági Tag megválasztása, tagjelöltek felvétele, valamint a legutóbbi közgyűlés óta történt tevékenységek tájékoztatója voltak napirenden.
4

A tagságnak a korábban már megküldött 2017-es közhasznúsági jelentés és pénzügyi beszámoló legfőbb mutatóit emelte ki Budai Henrietta titkár. A tagdíjbevételek 6%-kal, a rendezvényekből és szponzorációkból származó bevételek 29%-kal, az elnyert pályázati támogatások pedig 50%-kal nőttek 2016-hoz képest.

Noéh Gábor (műszaki vezető, White Star Real Estate), a felügyelőbizottság (FB) elnöke is értékelte az tavalyi évet. Az FB szerint az egyesület a tavalyi évben folytatta részvételét a környezettudatossággal kapcsolatos tudományos, oktatási, környezetvédelmi, műszaki-fejlesztési és ismeretterjesztési területeken. Különösen előremutatónak ítélték az egyesület promóciós szerepét a közel nulla energiaigényű (KNE) épületek, a BIM és a WELL minősítéssel, tervezéssel kapcsolatos események szervezésében.

Az egyesület rendszeres szakmai rendezvényei (konferenciák, képzések, Green Walk, Green Talk) mellett – melyek népszerűek és stabilak – új tevékenységek is voltak: felmérés a fenntartható újlakás-fejlesztésekről, minősítő rendszerek oktatása (WELL, BREEAM), Level(s) workshop, általános iskolai szemléletformálásban történő részvétel.

Noéh Gábor elmondta, hogy az elnökség a munkája során nagy hangsúlyt fektetett a szervezet és a szervezet által képviselt célok külső és belső elfogadottságának szélesítésére. Ennek érdekében mind kiterjedtebb kapcsolatfelvételre törekszenek a környezettudatosságot gyakorló és támogató civil szervezetekkel és a területet érintő jogalkotói szervezetekkel.

Második napirendi pontként a tagság Kovácsa Andreát, a Green Fortune Kft. ügyvezetőjét választotta be az etikai bizottságba, a korábban távozott Tóth Sándor (Guardian Orosháza Kft. marketing menedzsere) helyett.

Az egyesület öt új tagot is felvett soraiba. Magánszemélyek: Koncz Róbert (elnökségi tag), Abou Abdo Tamás, Szollár András és Hegedűs Gabriella, vállalat: ML2S Kft. Köszöntjük őket!

A közgyűlés utolsó napirendjeként Budai Henrietta titkár számolt be a tavaly decemberi közgyűlés óta eltelt időszakról. Új tagi programot kezdeményezett az egyesület februárban: a tagi kerekasztalt, amelyen elsőként az egyesület jövőképéről, a 2018-as terveiről, tevékenységeiről ötleteltek a résztvevők.

A titkár bemutatta a márciusban lezajlott tagi elégedettségi felmérés eredményeinek összefoglalását is. A felmérés kapcsán körvonalazandó teendők megbeszélésére éppen a közgyűlés utánra tette a következő tagi kerekasztalt az egyesület, így többen részt tudtak venni, mint korábban.

A HuGBC tavasszal 3 Green Talk eseményt valósított meg az RICS-szel közösen, a témák a LEED v4.1, az IFK Talentum Díjasok projektjeinek bemutatása, valamint a Carbon Heroes Benchmark Program voltak.

Oktatás terén teljesen új, 8 modulos képzést indított el az egyesület a közel nulla energiaigényű épületek tekintetében a beruházástól a kivitelezésig. Közel 100 szakembert sikerült két hónap alatt elérni összesen 45 előadással. (A képzésekről készült beszámolókat elolvasatja a HuGBC honlapon.)

A hazai zöldépület-minősítő szakemberek számának növelését a 4 alkalmas LEED Green Associate Course (8 résztvevő) és a WELL AP vizsgára felkészítő egynapos tréning (13 résztvevő) segítették.

A HuGBC új projektet is indított „fenntartható lakás index” témában. A cél, hogy év végére a lakosság által széles körben használt lakásindex szülessen, mely a fenntarthatósági és wellbeing szempontokat veszi elsődlegesen figyelembe használt és újépítésű ingatlan eladása vagy vásárlása esetén.

A HuGBC 2017.évi közhasznúsági jelentését, pénzügyi beszámolóját és annak mellékleteit itt tekintheti meg.

 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra