Established Member of the

HuGBC

Teljes tisztújítás és új tagok felvétele a HuGBC tavaszi közgyűlésén

2017. április 19., Saját hír 1300 közgyűlés tisztújítás hugbc baross pál barta zsombor

Az április 11-én tartott 2017-es tavaszi közgyűlésen az egyesület tagsága új elnököt, alelnököket, elnökségi tagokat, felügyelőbizottságot és etikai bizottságot választott. Emellett 8 új taggal is bővült az egyesület.
1

A White Star Real Estate jóvoltából a Roosevelt Conference Centerben tartotta egyesületünk az idei év első közgyűlését. Tavasszal a legfőbb napirendi pont az előző évi közhasznúsági jelentés és pénzügyi beszámoló elfogadása, melyet most megelőzött a tisztségviselők helyszíni jelölése, és maga a tisztségviselő választás. Íme az eredmény:

Egyesületünk új elnöke:

Barta Zsombor, BREEAM minősítő és auditor, BREEAM AP (Sentient Kft.)

Régi-új alelnökök (2 fő):

Beleznay Éva, okl. építészmérnök, urbanista
Radványi Gábor, okl. építészmérnök, a Futureal Csoport főépítésze (Futureal Kft.)

Az elnökség tagjai (4 fő):

Hornok Edina, head of sustainability consultancy (DVM group)
Koncz Róbert, director of property management Hungary (Prologis Kft.)
Radnóty Zoltán, magyarországi cégcsoport vezető (HB Reavis)
Szentesi Mária, műszaki és termékfejlesztési vezető (Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.)

Felügyelőbizottság (3 fő):

Baross Pál, cégvezető (Real Audit Kft.)
Fegyverneky Sándor, okl. építészmérnök, HuGBC Nagykövet
Noéh Gábor, műszaki vezető (White Star Real Estate)

Etikai Bizottság (3 fő):

Cross-Boda Borbála, környezetvédelmi tanácsadó, LEED AP BD+C, BREEAM International Assessor (Denkstatt Kft.)
Galántai Péter, ügyvezető igazgató, Bischoff Magyarország Kft.
Tóth Sándor, kereskedelmi vezető (Guardian Orosháza Kft.)

Etikai Bizottság póttag (1 fő):

Szijártó Péter, ügyvezető igazgató (B&V Group Zrt.)

Gratulálunk a tisztségviselőknek a megválasztásukhoz, és sikeres munkát kívánunk!

A felügyelőbizottság értékelése alapján az Egyesület eredményes 2016-os éven van túl. Szakmai jelenléte, részvétele a környezettudatossággal kapcsolatos tudományos, oktatási, környezetvédelmi, műszaki-fejlesztési és ismeretterjesztési területeken egyértelműen kiemelt fontosságú. Az egyesület tagjai és az egyesület elvégzett munkája jól látható az általa szervezett és vezetett eseményeken, valamint a médiában is. Az adminisztráció és az elnökség munkája a korábbiaknak megfelelően folyamatos és teljes körű. A rendezvények továbbra is jól szervezettek és népszerűek. Mindezek eredményeképp a működés átlátható, a mérleg megfelelő. Az egyesület a fenti értékelést is figyelembe véve, elfogadta a 2016-os év közhasznúsági jelentést és a pénzügyi beszámolót.

A tisztségviselő választás mellett új tagok felvételéről is szavazott a közgyűlés. 7 rendes tag és 1 társult tag csatlakozott a tagsághoz, akik a következők: Békési László, Gránit-Pólus Management Zrt., Kreátor Natural Kft., PLE Group – Légcsatorna tisztítási üzletág, Realiscon Kft., Rudolf Riedl, Wing Zrt. és társult tagként a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz).

Várjuk a közös munkát új tagjainkkal!

A Közgyűlést Budai Henrietta, az egyesület titkára tájékoztatta legutóbbi összejövetel óta eltelt eseményekről, tevékenységekről, valamint a 2017-es tervekről. A HuGBC a fenntartható építéssel kapcsolatos szemléletformálást szakmai továbbképzésekkel, angol nyelvű WorldGBC kurzusokkal, saját szervezésű konferenciával és más rendezvényeken előadásokkal, szakmai védnökséggel kívánja folytatni. Az egyesületi tagok előadóként, a szakmai programokban résztvevőként oszthatják meg véleményüket, tudásukat több témában is, mely előmozdítja a zöldépítést Magyarországon. Az egyesület több akción keresztül dolgozik társadalmi feladatokon is: iskolában és a fővárosi állatkertben vállal részvételt tudásformáló programokban, valamint zsűritagként más szervezetek által szervezett megmérettetésekben. A WorldGBC tagjaként az egyesület folyamatosan tartja a kapcsolatot az európai igazgatósággal, és biztosítja, hogy világszervezet programjai, kampányai itthon is meg tudjanak valósulni. A HuGBC új szolgáltatásokkal bővíti majd vállalásait, melyek az egyesület fejlődését, hosszú távú stabilitását, a vállalt küldetéseinek teljesítését, valamint a teljes jogú WorldGBC-beli tagság elnyerését is célozzák.

 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra