Established Member of the

HuGBC

'Több mint lakóház' az Öko-logikus Építészet online konferencián

Az idei évben rendhagyó módon online, élő közvetítés formájában rendezték meg az Öko-logikus Építészet 2020 konferenciát május 28-án. A több mint 500 résztvevőnek a HuGBC segítségével kisfilmben mutattuk be a 'Több mint lakóház' fenntartható szociális zuglói bérházat.
1

A hazai környezettudatos konferenciák egyik legszínvonalasabb sorozatán, melyet az Artifex Kiadó szervez a HuGBC szakmai támogatásával már 7. éve, a „Lakóépületek, felújítások – közel nulla követelményszinten” témájával foglalkozott. A korábbi években a sorozat már áttekintette az elvi, alaprajzi és elrendezési megfontolásokat, foglalkozott a csomópontok, hőhidak kérdéseivel, mintatervekkel és azok elemzésével.

Idén Renzo Piano egyik épülete került terítékre, de a Pécsi Egyetem Solar Decathlon csapata eredményeivel is megismerkedhettek a szakemberek: ők azok, akik tavaly is és jövőre is bekerültek az egyetemek közötti környezettudatos építési verseny döntőjébe. Dr. Kondor Tamás, a pécsi, és Frauke Rottschy, a wuppertali egyetem oktatója adott elő. Hajnal Zsolt és Kendelényi Péter a „pesti Bosco Verticale” zöldített lakótornyait mutatta be, Dr. Matolcsy Károly pedig a Solar Decathlon kapcsán a kockaházak felújításáról adott elő.

A HuGBC jóvoltából felvételről ismerhette meg a hallgatóság a 'Több mint lakóház' névre keresztelt leendő zuglói fenntartható szociális bérház projektet, melynek tervei Dr. Reith András (HuGBC tag) vezetésével készülnek. Ezen kívül szó volt még az okos városokról, rengeteg jó hőszigetelési és épületszerkezeti megoldásról. 

<< Vissza a főoldalra