Established Member of the

HuGBC

Történeti épületből fenntartható ház? A HuGBC szakértői a Metszet magazinban

2014. október 20., Sajtómegjelenés 1968 metszet magazin környezettudatos épületminősítő rendszerek hugbc magyar környezettudatos építés egyesülete hungary green building council történeti épület műemlék dr. szalay zsuzsa gyöngyösi zsolt eiffel palace

Utópia vagy valóság egy történeti épület fenntarthatóvá tétele? A Metszet magazin cikkében az Egyesület szakemberei nyilatkoztak.
1

A Metszet magazin szeptember-októberi számának cikkei a műemlékek témakörét dolgozták fel. A fenntartható épületfelújítás témájával foglalkozó Build2Gether Green Retrofit konferencia apropójához is kapcsolódva a HuGBC által szerkesztett Zöld Oldalak legutóbbi megjelenése így azt a kérdést boncolgatta, mennyire reális célkitűzés egy történeti épületet fenntartható létesítménnyé alakítani. A Történeti épületből fenntartható ház: valóság vagy utópia? című cikkben megszólal Gyöngyösi Zsolt, a HuGBC elnökségi tagja és Szalay Zsuzsa, a BME Építőmérnöki Kar Magasépítéstan Tanszékének (a HuGBC tagja) adjunktusa. Az anyagban szó esik az európai célkitűzésekről és nemzetközi, illetve hazai példákról, így a kettős épületminősítést megcélzó Eiffel Palace-ról is.

A teljes cikk a csatolt dokumentumban olvasható!  

Forrás: http://tervlap.hu

<< Vissza a főoldalra