Established Member of the

HuGBC

Új iránymutatás épületfelújításokra a Tiszta Energia Csomag részeként

A BPIE által készített anyag célja, hogy a következő évtizedek építésügyi politikáját meghatározó új szabályozásból adódó legfontosabb változásokat elemezze.
1

A Tiszta Energia Csomag - átfogó jogi szabályozás, mely az európai klíma- és energiapolitikát irányítja 2020-ban és a későbbiekben. Nyolc különböző  jogszabályból áll, melyek az energia átállás felgyorsítását hivatottak elősegíteni.

A Building Performance Institute Europe (BPIE) alábbi jelentése az épületfelújításokra vonatkozó legfontosabb változásokat összegzi, kifejezetten négy alapterületre fókuszálva: EPBD (Energy Performance of Building Directive – épületek energiateljesítményéről szóló irányelv), EED (Energy Efficiency Directive – energiahatékonysági irányelv), RED (Renewable Energy Directive – megújuló energiaforrásokról szóló irányelv) és GOV (Governance Regulation - szabályozás).

Kijelöli a helyi, a nemzeti és az európai szereplők szerepét a szabályozások végrehajtásában és ambíziózus felújítási programok kidolgozásában az EU 2030-as és 2050-es célkitűzéseinek megfelelően.  

A jelentés a H2020-as BUILD UPON2  projekt keretében készült el. A keretrendszer az önkormányzatokat segíti az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv teljesítésében, és egyben biztosítja, hogy a helyi törekvések összhangban álljanak a nemzeti- és európai politikákkal. A kidolgozott módszer és keretrendszer beemelhető lesz a Fenntartható Energia- és Klímaakciótervekbe (SECAP), melyet a Polgármesterek Szövetségének aláírói készítettek.

 

Forrás: http://iegbc.ie

<< Vissza a főoldalra