Established Member of the

HuGBC

Új online platform üveghomlokzati rendszerekhez

Az itthon idén 30 éves Alukönigstahl Kft. egy „i.NNOVATION NOW" nevű online platformot hozott létre, melyen keresztül a Schüco és a Jansen partnereik új fejlesztéseit, termékeit mutatják be többek között virtuális témájú túrák, egyedi webináriumok formájában.
1

A 2020-as év és a világjárvány minden területen változásokat hozott, nem volt ez másképpen az építőipar esetében sem. A 30 éves Alukönigstahl Kft.-nek (HuGBC tag) egyik pillanatról a másikra kellett alkalmazkodnia. Ádám István, az Alukönigstahl Kft. ügyvezetője szerint a koronajárvány 2021-ben biztosan nem múlik el nyom nélkül az ágazatot tekintve, ám a változó piaci körülmények között is igyekszik a cég minden kihívásnak megfelelni, mivel szakmai tanácsadási munkájukat kiemelt fontosságúnak tartják.

Jövőbe mutató építészeti megoldások, a tervezésben való aktív részvétel, technikai innovációk

Az Alukönigstahl Kft. a Schüco és a Jansen homlokzati rendszerek kizárólagos forgalmazójaként és szakértőjeként immáron 30 éve van jelen Magyarországon. Hazai vállalatunk mára egy közel 100 fős, piacvezető rendszerforgalmazó céggé fejlődött. A cégcsoport jelentős hazai beruházásokat és modernizálást hajtott végre az utóbbi években, mellyel a budapesti központunk a konszern egyik legjelentősebb logisztikai bázisa lett, elosztó raktárunk regionális központként működik, immáron porszórási kapacitással is kiegészülve.  A 16.000 m2 raktárterületen több ezer cikk képezi az árukészletet. Vállalatunk telephelyén 2020 januárjában pedig megnyitotta új üzemét a QUALICOAT minősítéssel rendelkező felületkezelő partnerünk, a Polilakk Kft, amely a legmodernebb technológiával nyújt porszórási szolgáltatást az Alukönigstahl partnerei részére.

Most egy újabb válság elején vagyunk? Hogyan vészelték át a 2020-as évet és mit várnak a közeljövőtől? 

A kihívásokat példamutatóan vészeltük át, amely kiváló bizonyítéka az elmúlt 30 év kemény munkájának. Egy nagyszerű évkezdést követően a világjárvány kirobbanásával mindenkinek egyik pillanatról a másikra kellett alkalmazkodnia az újonnan kialakuló feltételekhez. A magyarországi cégvezetésünk is nagyon gyorsan hozott megfelelő döntéseket a folyamatos működés fenntartásának és a partnerkiszolgálás érdekében. Jól alkalmazkodtunk az új keretfeltételekhez, és ennek megfelelően igazítottuk a munkafolyamatainkat. Csapatként mindig hatékony megoldásokat tudtunk találni a felmerülő kihívásokra. Meg kell említenem a digitális folyamatok fokozott integrációját is mindennapi üzleti életünkben. Az újonnan bevezetett digitális fejlesztéseink is ezt a célt szolgálják, melyekkel a megrendelőink számára is többletértéket teremtettünk. A hatékonyság növekedését a megrendelőink is értékelték. Bízunk benne, hogy új fejlesztéseink a hasznunkra lesznek a jövőben is.

A koronajárvány 2021-ben biztosan nem múlik el nyom nélkül az építőiparban. A Schüco és a Jansen rendszerek magyarországi képviselőjeként szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen európai piacvezető cégek termékeivel jelenhetünk meg a hazai piacon, a legújabb fejlesztésekkel az európai élvonalat képviselve. A változó piaci körülmények között is igyekszünk minden kihívásnak megfelelni, szakmai tanácsadási munkánkat kiemelt fontosságúnak tartjuk.

Folytatás az Építészfórumon.

Forrás: http://epiteszforum.hu

<< Vissza a főoldalra