Established Member of the

HuGBC

Új szakmai eseménysorozat a fenntartható épített környezet megvalósításáért: HuGBC Bemutatjuk!

Büszkén osztjuk meg a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének új kezdeményezését, a „HuGBC Bemutatjuk!” eseménysorozatot, melynek célja a fenntartható épített környezet szakmai támogatása, a HuGBC tagjai környezettudatos megoldásainak és innovációinak terjesztésével.
1

„HuGBC Bemutatjuk” eseménysorozatban minden hónapban bemutatkozási lehetőséget adunk egy tagunknak, hogy megossza a fenntartható épített környezet támogatására létrehozott fejlesztéseit, szolgáltatásait, termékeit vagy prezentálja fenntarthatósági stratégiáját és módszereit. 

A HuGBC új programja kiváló lehetőség a zöld innovációk terjesztésére, a környezettudatos építés területén megszerzett tudás megosztására és a szakmai kapcsolatok építésére. 

Az eseményekről rövid beszámolókat is készítünk, melyeket weboldalunkon és közösségi média csatornáinkon is megosztunk majd.

Egy újabb lehetőség a szakmai fejlődésre és a fenntartható építkezés közösségének erősítésére a HuGBC szervezésében!

A „Bemutatjuk!” eseménysorozat első alkalmával február 16-án, pénteken a Bánáti + Hartvig Építész Iroda mutatkozik be. Az eseményen résztvevő HuGBC tagokkal a körforgásos építészet gyakorlati alkalmazásáról osztják meg tapasztalataikat.

A meglévő, használaton kívül álló épületek újragondolása, „újrahasznosítása” terén remek példaként említhető a Bánáti + Hartvig Építész Iroda, mely eredetileg étteremnek épült, majd hosszú évekig állt üresen. 

“Az épületet átalakítva hoztuk létre irodánkat. A körforgásos építészet irányelvei fontos szerepet játszottak a munkálatok során. Ez többek között abban nyilvánult meg, hogy több, bontásra került építőelemet visszaépítettünk az épületbe, így kevesebb új építőanyag felhasználására volt szükség. Egy olyan – ma még talán szokatlan – döntést is hoztunk, hogy csak az esztétikum kedvéért semmit nem burkoltunk és nem festettünk le.” - mondta Hartvig Lajos az irodájukkal kapcsolatban.

<< Vissza a főoldalra