Established Member of the

HuGBC

Újabb értékes szakmai díj a Corvin-sétánynak!

2014. november 05., Sajtómegjelenés 1382 corvin negyed corvin sétány futureal uli global awards for excellence urban land institute 8. kerület józsefváros

Európa egyik legkiemelkedőbb városmegújítási projektje újabb nemzetközi jelentőségű szakmai díjat érdemelt ki: elnyerte az Urban Land Institute 2014 Global Awards for Excellence díját.
1

A Corvin Sétány Európa egyik legkiemelkedőbb városmegújítási projektje újabb nemzetközi jelentőségű szakmai díjat érdemelt ki: elnyerte az Urban Land Institute 2014 Global Awards for Excellence díját.

A Corvin Sétány nagyvonalú koncepciója egyedülálló városmegújítást eredményezett, melyet számos szakmai szervezet díjazott az évek során. Elnyerte többek között az International Property Award „Európa legjobb vegyes funkciójú ingatlanfejlesztési projektje” díjat, a FIABCI nemzetközi Nívódíját és az itt található Corvin Plaza már a megnyitás évében megkapta a CIJ Award legjobb hazai kereskedelmi ingatlanfejlesztésért járó díját.

A Corvin Sétány Budapest legnagyobb belváros-megújítási programja, a jövő gondosan megtervezett városnegyede a Főváros szívében. Ilyen léptékű változás nem történt Budapest belső kerületeiben az 1896-ban befejezett Andrássy út építése óta. A teljes infrastrukturális, építészeti és környezeti megújuláson átesett városrész közel 22 hektárján magas színvonalú lakó- és irodaházak, valamint kereskedelmi és szolgáltató és sport funkciójú területek kerültek kialakításra a 100 %-ban magyar tulajdonú Futureal és Józsefváros példaértékű összefogásában.

„A Corvin Sétány projekt volt az első városmegújító program a kerületben, a Corvin negyed megújulása Józsefváros újjáépítésének egyik szimbóluma. A program Közép-Európa egyik legnagyobb, komplex város-rehabilitációs programja, amivel egy új, modern és színvonalas városközpont jött létre. Az Önkormányzat és a Futureal Csoport között kialakított kiváló együttműködéssel elkészült közel 1200 lakás, 50.000 m2 iroda, több mint 100 üzlethelyiség, a belváros legnagyobb sportközpontja és megújultak a környező utcák is. A projekt erősíti Józsefváros vonzerejét és javítja megítélését is, így méltán kapott újabb szakmai díjat” – nyilatkozta dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Corvin Sétány elnyerte a nemzetközi ingatlanszakma talán legnevesebb díját.. 2004-ben egy élhető városnegyed vízióját alkottuk meg a kerületi önkormányzattal közösen, melyben kiváló tömegközlekedés és a szolgáltatások legszélesebb skálája szolgálja az ott lakók, az ott dolgozók és az oda látogatók igényeit. E hatalmas léptékű projekt sikeresen indult és dacolt a nemzetközi gazdasági és ingatlanválsággal. Napjainkra az egyedülálló városmegújító koncepciónknak köszönhetően megszületett a Corvin Sétány, mely a projekten túl egy egész városrész fejlődésének katalizátorává vált. Ezeket ismerte el a nagy múltú Urban Land Institute, az 1979-ben alapított díjjal” – mondta el Futó Gábor, a Futureal alapítója.   

„Számunkra a szakmai elismerés is sokat számít, pozícionál bennünket a piacon, de ettől többet jelent a bizalom, amit az itt lakók, dolgozók és kikapcsolódók szavaztak meg nekünk. Elégedettséggel tölt el, amikor kinézek az irodám ablakán és látom, hogy a Corvin Sétány koncepciója nem csak a tervező asztalon mutatott jól, hanem a valóságban is működik. A világszínvonalú design, a tágas zöld terek és a modern építészeti kialakítás adnak korszerű keretet a stílusos belvárosi élethez” – mondta el Radványi Gábor a Futureal főépítésze.

ULI Global Awards for Excellence

Az ULI Global Awards for Excellence díjátadó gálájára 2014. október 22-én, New York-ban került sor. A Corvin Sétánynak járó elismerést Radványi Gábor és Kovács Gábor a Futureal főépítészei, valamint a projekt szellemi szülőatyja, Alföldi György (RÉV8 Zrt.) urbanista vették át.

Az 1936-ban alapított, washingtoni székhelyű Urban Land Institute non-profit, oktatással és kutatással foglalkozó, 32.000 tagot számláló nemzetközi civil szervezet, melynek célja a felelős területhasználat és ingatlanfejlesztés ügyének felkarolása és egy erős, nemzetközi szakmai közösség összefogása. A szervezet 11 tagú zsűrije idén 36. alkalommal jutalmazta a legjobbakat az ULI Global Awards for Excellence díjával. A győztes projektek elbírálásánál a felelős terület-használaton túl figyelembe vették a létrejött fejlesztés építészeti minőségét, környezetre gyakorolt hatását, valamint azt, hogy a fejlesztők hogyan működtek együtt a helyi szervezetekkel, és milyen alternatív finanszírozási megoldásokat alkalmaztak. 

Forrás: Futureal sajtóközlemény, futureal.hu

Forrás: http://futureal.hu

<< Vissza a főoldalra