Established Member of the

HuGBC

Utazás a Nulla Energiaigényű Épületek (ZEB) felé az új WorldGBC infografikán

2018. március 19., WorldGBC News 768 wgbc net zero infografika

A World Green Building Council (WorldGBC) olyan infografikát dolgozott ki, mely az Advancing Net Zero globális projekt legfontosabb kulcselemeit tartalmazza.
1

A projekt, mely a 100%-ban nulla energiaigényű épületek elérését tűzte ki célul 2050-ig, 2016-ban indult, melyhez tizenöt Green Building Council (GBC) csatlakozott. Ígéretes az elköteleződés a hálózat további tagjainak körében is.

A 2017 májusában kiadott „From Thousands to Billions” című, változást ösztönző beszámoló összegzi, hogy a kitűzött célt a vállalkozások, a kormányzatok, és a non-profit szervezetek összehangolt tevékenységével érhetjük el. A GBC-k aktívan részt vesznek ebben a felhívásban, folyamatokat és javaslatokat dolgoznak ki a tömegpiacok átformálására, valamint vezető szerepet vállalnak, követendő példát mutatva a vállalati és kormányzati közösségeknek.

A projekt részeként 11 Green Building Council kötelezte el magát nulla energiaigényű tanúsítási rendszerek kidolgozására 2018/19-re, közülük 5 már el is indult 2018 márciusában. A tanúsítványok fontos eszközt jelentenek a figyelemfelkeltésben és a felfogás irányításában. További tevékenységek a kormányzati és vállalati döntéshozók elköteleződésére irányulnak, illetve az oktatási és tréning kapacitások növelését célozzák. 

A fenti irányok mentén haladva az infografika tartalmazza a legfontosabb dátumokat a teljesen nulla energiaigényű épületek eléréséhez, valamint a négy fő irányelvet, melyek kijelölik a főbb haladási irányokat a nemzetközi piacokon, mindamellett lehetővé téve a testre szabást helyi szinteken. 
A projekt mozgalmas és izgalmas évnek néz elébe, hamarosan további részletek és közlemények publikálása várható.
 

Forrás: http://wgbc.org

<< Vissza a főoldalra