Established Member of the

HuGBC

Úttörő jelentőségű fenntarthatósági kötvénykibocsátás

A CPI PROPERTY GROUP Közép-Európa vezető jövedelemtermelő ingatlantulajdonosa a régió első olyan ingatlanpiaci vállalkozása, amely fenntarthatósági kötvényeket bocsátott ki.
1

„A CPIPG büszke a fenntartható finanszírozás terén betöltött vezető szerepére” – mondta David Greenbaum, a CPIPG CFO-ja. „A Csoport volt az első olyan vállalkozás a régióban, amely 2019-ben benchmark zöld kötvényeket bocsátott ki, a mostani innovatív tranzakcióval pedig tovább erősítette ESG-programját és tőkeszerkezetét.”

A fenntarthatósági kötvények 700 millió euró értékben kerültek kibocsátásra, 1,75%-os éves kuponnal és 2030. január 14-i lejárattal.

A CPIPG fenntarthatósági stratégiájának egyik lényeges elemeként vállalta, hogy ingatlanportfóliója tekintetében az üvegházhatású gázok ("ÜHG") kibocsátási intenzitását 2030-ig 30%-kal csökkenti a 2019-es kibocsátási intenzitáshoz képest. E vállaláshoz kapcsolódóan a fenntarthatósági kötvényekre a lejárat előtti utolsó két évben a CPIPG 0,25% step-up kupont fizet a kötvényesek részére, amennyiben a CPIPG nem éri el az ÜHG-kibocsátás intenzitásának legalább 22%-os csökkentését 2027. év végéig. Az ÜHG-kibocsátás intenzitása az ingatlanportfólió tekintetében négyzetméterre eső CO2 tonnában van kifejezve. A Sustainalytics, mint független szakértő, a CPIPG céljait „ambiciózusnak” értékelte, „nagyon erős” KPI mutatókkal, amelyek összhangban vannak a párizsi megállapodással.

A fenntarthatósági kötvényekből származó bevételt a CPIPG elsősorban korábban kibocsátott, és a következő években lejáró két kötvény teljes visszafizetésének finanszírozására fordítja körülbelül 377 millió dollár, illetve 239 millió euró értékben.

A fenntarthatósági kötvényeket az Irish Stock Exchange plc fő piacán jegyzik (Euronext Dublin néven), és a luxemburgi Euroclear és Clearstream elfogadja őket elszámolásra. A Vállalat Euro Medium-Term Note Programme-ja keretében kibocsátott fenntarthatósági kötvényeket a Moody's Baa2, a Standard & Poor's pedig BBB minősítéssel látta el. A fenntarthatósági kötvények ISIN kódja XS2432162654, a Common Code pedig 243216265. A fenntarthatósági kötvények alaptájékoztatója és végleges feltételei elérhetőek a Vállalat honlapján (www.cpipg.com).

<< Vissza a főoldalra