Established Member of the

HuGBC

Végleges BREEAM minősítést kaptak a Laurus Irodaházak

2013. július 11., Saját hír 2716

A Határ útnál álló irodakomplexum a Nagyon Jó minősítési fokozatot érte el.


Az Erste Group Immorent fejlesztésében megvalósult Laurus Irodaházak a napokban megszerezte a BREEAM minősítési rendszer végleges „Very Good”, azaz „Nagyon Jó” minősítését. A lebonyolítási és minősítési feladatokat az ÓBUDA Group látta el. A minősítő csapat szakértői és az angol anyaszervezet (BRE) az elkészült  rodakomplexum helyszíni ellenőrzése után, a követelmények teljesítését dokumentáló tervek és leírások benyújtását követően állapították meg a BREEAM minősítés szintjét, illetve az irodaépület végleges pontszámát.


Magyarországon összesen négy olyan befejezett projekt van, mely végleges BREEAM minősítést szerzett. A Laurus Irodaházakon kívül, a Budapest Airport irodaépülete ért még el végleges „Very Good” minősítést, melynek megszerzésében szintén az ÓBUDA Group működött közre. 


„Budapesten jelenleg 18 BREEAM, illetve LEED rendszer szerint minősített vagy előminősített új építésű vagy felújítási projekt található, amelyek túlnyomó többsége irodafejlesztés. A minősített épületek száma évről évre nő, így már nem csupán a minősítés megszerzése, hanem annak szintje is egyre fontosabb itthon és a régióban” – összegezte ifj. Lipcsei Gábor, az ÓBUDA Group projektigazgatója.


A Laurus Irodaházak a X. kerületben, a Határ út mentén található három épületből álló irodakomplexum, melynek beruházója az Erste Group Immorent tulajdonában lévő K1A Ingatlankezelő Kft.


 


Sajtóközlemény

Forrás: http://obudagroup.hu/

<< Vissza a főoldalra