Established Member of the

HuGBC

WELL-be vágó adás, azaz hogyan járul hozzá egy épület a jól-létünkhöz

A Kinnarps Open Office Podcast sorozatának 40.-ik adása a WELL Building Standard témájával foglalkozott.
1

Tudtad, hogy manapság a legtöbb irodai dolgozó az idejének 90-95%-át épületekben tölti? Éppen ezért korántsem mindegy, hogy ezt az időt milyen környezetben és körülmények között töltjük el nap mint nap. Ráadásul egy olyan irodában, ahol kevés a léttér, nem jók a fényviszonyok, rossz a levegő minősége, a munkavállalók teljesítménye is könnyedén romlásnak indulhat. Legutóbbi adásunkban a WELL épületminősítési rendszerről beszéltünk, mely jóval túlmutat minden eddigi Zöld minősítésen.


“A WELL Building Standard szerinti minősítés az embert helyezi a középpontba. A WELL célja, hogy olyan helyeket, tereket hozzuk létre, amik támogatják az egészséget” - mondja a műsor egyik vendége, Kurucz Regina (HuGBC tag), akkreditált WELL tanácsadó, aki az adás másik meghívottjával, Kovács Emesével, az MN6 Energiaügynökség (HuGBC tag) energetikai szakértőjével azt járja körbe, hogy miképpen érhetjük el azt, hogy a mi irodánk is megkapja ezt a minősítést, illetve miért is éri meg ez nekünk.

Ha szerinted is itt az ideje annak, hogy Magyarországon is mindenki a lehető legszuperebb, legélhetőbb, az embert előtérbe helyező körülmények között végezhesse a munkáját, és szeretnél naprakész lenni azzal kapcsolatban, hogy ezt miképpen lehet a legegyszerűbben elérni, ez az adás neked szól!
SZEKCIÓK:
03:00 - Vendégek bemutatása
04: 34 - Mi az a WELL minősítés?
13:02 - Egy bérlő hogy tud well minősítést szerezni?
16:09 - Kinek, és hogyan éri meg a WELL?
21:30 - Mik a WELL minősítés kritériumai? Mennyi időbe telik ezt megszerezni, és mennyi időre szól?
29:11 - Miben tudnak segíteni egy bérlőnek a WELL tanácsadók?
41:44 - A WELL épületminősítő rendszer mennyire elterjedt itthon illetve Európában?
43:57 - Milyen előnyei és hátrányai vannak a WELL-nek?
51:04 - Mik a legújabb WELL minősítések?

A podcast házigazdája Paukovics Gábor, a Kinnarps (HuGBC tag) Üzlet és Szolgáltatás Fejlesztője, az élhető, jól kialakított, produktivitást és jó munkahelyi környezetet támogató irodák szakértője.

Az Open Office Podcast adás itt érhető el::
Spotify: https://cutt.ly/IFhCtrj
Apple Podcast: https://cutt.ly/kFhCktB
Castbox: https://cutt.ly/JFhCTrG
Soundcloud: https://cutt.ly/uFhCSiN

<< Vissza a főoldalra