Emerging Member of the

HuGBC

WELL workshop az irodai komfort jegyében

2017. október 20., Sajtómegjelenés 567 abud well well workshop well minősítési rendszer

Október 12-én rendezte meg az ABUD és a Siemens a Building Well-Being Well című workshopot a HuGBC szakmai támogatásával.
1

Dr. Reith András (HuGBC tag), az ABUD vezérigazgatója, és Medveczky András, a Siemens Building Technologies (HuGBC tag) ágazati igazgatója, bemutatkozása után az új WELL épületminősítési rendszer tudományos, gazdasági és kulturális háttérével ismerkedtünk meg. Az ember-központú irodai design metódusait és előnyeit Deme Bélafi Zsófia (ABUD) az épülethasználói viselkedés kutatója mutatta be. Gelesz Adrienn, az ABUD társalapítója, a WELL-t hasonlította össze más zöld épületminősítésekkel. Várnagy Szabina (ABUD), WELL AP, átfogóan prezentálta magát a minősítési rendszert, a legkritikusabb kreditekre fókuszálva. Ezután, Orova Melinda (ABUD) lépésről lépésre vezetett minket a WELL minősítés folyamatán keresztül. Végül, Erhardt Tamás (Siemens) előadást tartott az Integrált BMS rendszerek irodaházi zónavezérléséről, a beltéri komfort energia hatékony biztosítására fókuszálva.

A délután folyamán, Szollár András, ABUD szenior tanácsadója, moderálta a world café workshopot, ahol a résztvevők betekintést nyerhettek a rendszer fókusztémáiba, az ABUD kollégái (Dóci Gabriella, Horvát Péter, Deme Döme Kornél, Deme Bélafi Zsófia, Orova Melinda) és más, az iparból meghívott, konzulensek segítségével (Józsa Zsuzsannak, Szabó Henriett, Farkas János, Magyar Zoltán, Matuz Géza). A napot a különböző témák prezentálásával zártuk. A rendezvény meghívottjai, befektetők, fejlesztők, építészek és mérnökök, széleskörben alkalmazható ismeretet nyertek, a különböző szakértők által, akik a WELL minősítési rendszert segítik bevezetni Magyarországon.

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra