Established Member of the

HuGBC

WorldGBC éves jelentés 2019/2020

Az idei jelentésben a világszervezet bemutatja, hogyan vezeti globális hálózatként az ágazatot a nettó nulla karbonkibocsátású, egészséges, igazságos és reziliens épített környezet felé.
1

A jelentéshez többek között Cristina Gamboa, A WorldGBC ügyvezetője írt előszót, melyben kifejti, hogy az „Éghajlatváltozás évtizede” 2020-ban kezdődött, és a COVID-19 világjárvány éles fókuszba helyezte az épített környezet és az emberek jólléte közötti kapcsolatot.

A hamarosan megrendezésre kerülő COP26 kapcsán az alkalmazkodás, a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek támogatása és a fenntarthatóság elfogadása sürgetőbbé vált, mint valaha. A WorldGBC úgy gondolja, hogy az épített környezet fenntarthatóbb, helyreállítóbb és igazságosabb világot katalizálhat. Ezért áll a mintegy 70 zöldépítési szervezetből és 36.000 tagból álló hálózat a merész, új stratégia mögött: fenntartható épületeket bárki számára, bárhol.

A stratégia a fenntartható fejlődés globális céljainak (SDG) és az éghajlat-tudományi ajánlásoknak az alapjaként egy ambiciózus és regeneratív megközelítést támogat az épített környezet iránt, háromféle hatásterületen: éghajlatváltozás, egészség és jóllét, valamint erőforrások és körforgásosság. Bárhol is állunk az értékláncban, változhatunk. Bővíthetjük azokat a megoldásokat, amelyek lehetővé teszik és felgyorsítják az épített környezet változását.

"Tegyük ezt az évtizetdet az éghajlatváltozás és a regeneratív fenntarthatóság évtizedévéközösségeink, bolygónk és gazdaságaink számára" - mondja Cristina.

A teljes angol nyelvű jelentés letölthető PDF formátumban alább.

Letölthető dokumentumok: