Established Member of the

HuGBC

Zöld építéssel a fenntartható életért 3.

2019. december 10., Hírek tagjainktól 142 Bánáti és Hartvig SDG fenntartható építés well minősítési rendszer

A környezettudatos építés segíti az ENSZ fenntartható fejlődési céljait. A háromrészes cikksorozat utolsó részében a Bánáti + Hartvig Építész Iroda által is elismert és követett WELL minősítési rendszer és a fenntarthatósági célok kapcsolatát mutatjuk be.
1

Tervezési munkáink során a fenntarthatóság három pillérének építésére törekszünk: ökológiai, gazdasági és társadalmi fenntarthatóság. Egyik eszközünk ehhez a WELL minősítési rendszer, mely számos ponton segíti az ENSZ 17 fenntarthatósági céljának elérését.

 

Hogyan segíti a WELL minősítési rendszer a fenntartható fejlődési célok elérését 

Felismertük, hogy az emberi egészség nagyon szoros összefüggésben van bolygónk egészségével és a szociális háló erősségével. A környezet friss levegővel, tiszta ivóvízzel, egészséges élelmiszerekkel és a testi egészséget és közösségi kapcsolatokat erősítő zöld terekkel támogatja az ember egészségét. Hasonlóan az egyenlőtlenségek csökkentése, a minőségi oktatás, a gazdasági növekedés és az innováció pozitív hatással vannak a mentális, az érzelmi és a közösségi jóllétre.

Néhány példát emelünk ki a WELL sztenderd témaköreiből, melyekkel előmozdítható a környezet védelme és az emberek általános jólléte. Ezzel szeretnénk illusztrálni, hogy a WELL minősítési rendszer túlmutat az egyes emberek és épületek jóllétén, és akár a globális folyamatokra is hatással lehet.

A teljes cikk itt olvasható.

A cikksorozat 1. része

A cikksorozat 2. része

Kép forrása: www.ksh.hu

 

Forrás: http://bh.hu

<< Vissza a főoldalra