Emerging Member of the

HuGBC

Zöld felületek a BudaPart-on

2018. április 17., Sajtómegjelenés 301 BudaPart Schranz Mihály Mohácsi Sándor Property Market S73 stúdió

A Kopaszi-gát mellett épülő BudaPart-on teljes projektet összefogó egységes szabadtér- és tájépítészeti koncepció került kidolgozásra, melyben dr. Schranz Mihály - a Property Market fejlesztési igazgatója (HuGBC tag), és Mohácsi Sándor - a szabadtéri- és tájépítészeti tervezést végző S73 stúdió vezető tervezője vettek részt.
3

Az első négy lakóépület és a BudaPart Gate irodaház már épülnek, lassan elindulnak az infrastruktúra elemek, köztük a felszín kivitelezési munkálatai is. A szakembereket egy élhető városrész kialakításában való közreműködésre kérték fel, elsősorban ennek tesznk eleget.

Sok irodaház és lakóház egymás mellett önmagában még nem alkot élhető várost, ezért a BudaParton nem is egy átlagos, monofunkciós iroda campus vagy lakópark létrehozása volt a cél. Budapesten, a már kiépült szövetben, vagyis a centrumban épülő kisebb léptékű fejlesztések kínálnak modern környezetben sűrűséget, városias élményt. Vannak olyan projektek, amelyek a városközponttól távoli lokációval kínálnak zöld környezetet. Ebben a projektben ez a két előnyös tulajdonság együtt van jelen, ezért egy igazán ideális állapot hozható létre: a zöld értékek és a városias sűrűség elérhetősége egy helyen.

A projektet bemutató cikk itt olvasható.

 

Forrás: http://epiteszforum.hu

<< Vissza a főoldalra