Emerging Member of the

HuGBC

Zöld minősítő rendszerek az idei év utolsó HuGBC képzésén

2017. november 13., Saját hír 486 hugbc képzés zöld minősítések zöld minősítő rendszerek leed breeam dgnb

Teltházas érdeklődés kísérte az idén megújított HuGBC Környezettudatos Építés A-tól Z-ig című képzés-sorozatot. Közel 120 szakember vett részt a 4 modulon.
11

"Kíhívások és megoldások" vezérelték az idei HuGBC képzés-sorozatot, melynek idei utolsó, 4. modulján négy meghívott szakértő a zöld minősítések általános eszmerendszeréről, a tervezői, a kivitelezői és az üzemeltetői aspektusokról tájékoztatta a résztvevőket.

A képzés elején  Barta Zsombor a HuGBC elnöke elismerő oklevelet nyújtott át öt résztvevőnek, akik mind a négy modulon részt vettek.

A képzés támogatója, a Prointerier Kft. (HuGBC tag) szakemberei, Kovacsová Kornélia és Cserna Klára olyan padlóburkolatot mutattak be a résztvevőknek, amely teljes mértékben megfelel a zöld minősített épületekkel szemben támasztott követelményeknek. Bemutattak egy programot is, melynek célja, hogy 2020-ra a termékgyártás során a környezetre gyakorolt minden negatív hatást megszüntessen, és a cég az első vállalat legyen a történelemben, melynek termékei mentesek a fosszilis anyagoktól. 

A zöld minősítésekkel kapcsolatban első előadóként az egyesület elnöke, Barta Zsombor beszélt a hazai zöldépítészet jelenéről és jövőjéről. Bemutatta a környezettudatos épületek előnyeit, azok hatásait a környezetre, illetve röviden vázolta a WorldGBC jeenleg futó projektjét, a Better Places for People című kampányt is. (A HuGBC október 26-án lezajlott nagykonferenciájának e kampány volt a vezérfonala.)

Előadását Gunther Zsolt, okl. építészmérnök (3h építészroda) prezentációja követte, aki kiemelte, mennyire fontos már a tervezéskor figyelembe venni a fenntarthatósági elveket. Elmondta, hogy ugyan sokszor akadályba ütközhet az építész a hatósággal, de pozitív példák bizonyítják, milyen eredményes megoldásokat lehet alkalmazni az épületek energiahatékonyabbá és egészségesebbé tételében.

A szünetben a képzés résztvevői a Kinnarps House bemutatótermét és a a tevékenység alapú munkavégzés koncepcióját ismerhették meg Sebestyén Diánától, a Kinnarps Hungary Kft. üzletfejlesztési vezetőjétől.

A szünet után Schmidt András a Skanska (HuGBC tag) fenntarthatósági vezetője folytatta az előadást. Prezentációjában a fenntartható kivitelezések koncepciójáról beszélt. Több megoldást is bemutatott, amivel a kivitelezés környezettudatos lehet, kezdve a betonkeverők tisztításán át a munkavédelemig.

A képzés zárásaként Noéh Gábor, a White Star Real Estate (HuGBC tag) műszaki vezetője beszélt a fenntartható üzemeltetés kihívásairól. Előadásában több véleményt is bemutatott, melyben bérlőket, üzemeltetőket kérdeztek meg a fenntarthatóságot célzó beruházásokról.

Az utolsó képzésen készült képeket a kis képre kattintva nézheti meg.

 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra