Established Member of the

HuGBC

Zöldül az alma

2015. március 19., Saját hír 1686 fenntartható építés apple

Tovább zöldül az alma: az Apple két újabb, 100 százalékban megújuló energiával működtetett adatközpont felépítését jelentette be a közelmúltban.
1

A mintegy 2 milliárd dolláros beruházás egyáltalán nem számít egyedi esetnek a cég részéről, hiszen az IT óriás az utóbbi években nagy hangsúlyt fektet a megújuló energiaforrások kiaknázására. Az Apple féle nap-, szél-, illetve geotermikus energia projektek újabb két állomása 2017-től kezdheti meg működését Viborg-ban és Atherny-ben.

A dániai Viborg-ban és az írországi Atherny-ben elkészülő, 1,9 milliárd dollár összértékű beruházások nemcsak a cég életében és az informatika területén jelentősek, de a fenntarthatóság szempontjából is, mivel a létesítmények 100 százalékban megújuló energiával fognak üzemelni. Bár az IT óriás számos hasonlóan környezetbarát központot üzemeltet Európában, az új projektek mégis különlegesnek számítanak, hiszen ezekbe olyan fenntarthatóság-központú elemeket is beemeltek, mint az őshonos fák telepítése, illetve egy kültéri oktatási központ kialakítása.

További részletek a chikansplanet.blog.hu-n.

Kép Stuart Caie, flickr.com

Forrás: http://chikansplanet.blog.hu

<< Vissza a főoldalra