Ha ez az email nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide az online változat megtekintéséhez!
 
Zöld hírlevél
2016. december

Megjelenik havonta a www.hugbc.hu portál gondozásában.

Kedves Olvasó!

Egyesületünk mozgalmas évet tudhat maga mögött, és amint alább láthatja, a december sem múlt el érdekes történések nélkül. Ezúton köszönjük hírlevelünk iránti bizalmát! Reméljük, sok hasznos hírrel, értékes rendezvénnyel és inspiratív gondolatokkal járultunk hozzá a zöldépítésről alkotott véleményének formálásához.
Boldog, pihenéssel teli karácsonyt és sikeres, még zöldebb új évet kívánunk!

A HuGBC közreműködésével készült Energia Rally-t adtak át a Fővárosi Állatkertben

December 10-én szombaton, új oktatási-nevelési helyszínnel gyarapodott a Fővárosi Állat- és Növénykert. A HuGBC partnerségével készült, megújuló energiákat bemutató Energia Játszótér és a hozzá kapcsolódó, Energia Rally interaktív állomások várják ezentúl a gyerekeket. Részletek itt.

Az Állatkerti Biodóm a fenntartható építészet egyedülálló példája lehet

A decemberi HuGBC&RICS Green Talkon a Fővárosi Állat- és Növénykertben épülő Biodóm jelenlegi tervfázisának zöldépítészeti megoldásait dr. Reith András, korábbi HuGBC elnök mutatta be. Részletek itt.

Díjeső a zöldépítésnek, három kategóriában is díjat nyert a Meséskert Óvoda

A 12. Média Építészeti Díjának győztesei az Uránia Nemzeti Filmszínházban vehették át az elismerést december 11-én este. Három díjat is hazavittek a HuGBC-tag tervezők. Részletek itt.

Átadták a XVIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen idén tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívó díj Pályázatot. A 13 tagú bíráló bizottságban Beleznay Éva, a HuGBC alelnöke is értékelte a pályaműveket. Részletek itt.

A Green Solution House nyerte az Active House versenyt

A Nemzetközi Aktívház szövetség (HuGBC társult tag) örömmel jelentette be az Active House címért folytatott verseny győztesét. A megmérettetésre, amelyet az új címke bevezetésének céljával tavaly áprilisban indítottak, 21 pályázat érkezett a világ minden tájáról. A zsűri tagja volt egyesületünk korábbi titkára, Tornóczky Mónika is. Részletek itt

December elsején nyílt meg hivatalosan a Nordic Light Offices

A Skanska (HuGBC tag) által fejlesztett, környezetbarát megoldásairól híres irodakomplexum nem véletlenül népszerű a bérlők körében: zöld megoldásainak köszönhetően többek között elnyerte a LEED minősítési rendszer arany fokozatát, valamint “Az év leginnovatívabb zöldépület fejlesztése” címet is. Részletek itt.

További híreink

A BETTERBUILDGREEN konferencia beszámolója az Ecolife-ban és a Metszetben

Médiapartnereink felületein is megjelent a sikeres október 4-i konferenciánkról híradás. Az egynapos rendezvényen 23 előadó és beszélgetőpartner osztotta meg tapasztalatait a százfős hallgatósággal.

Radikális változásokra van szükség az energiapiacon

Megjelent a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) World Energy Outlook kiadványa, ami mondhatni az iparág bibliája. Ebben első alkalommal vizsgálták meg mélyrehatóbban a párizsi klímavédelmi egyezmény potenciális, az energiapiacokra gyakorolt hatásait.

Az ENSZ évi rendszeres klímacsúcsa Marokkóban

November végén véget ért az ENSZ évi rendszeres klímacsúcsa Marokkóban. Eredetileg az lett volna a célja, hogy a tavaly Párizsban megkötött és november elején élete is lépett klímamegállapodás gyakorlati megvalósításáról tárgyaljon.

A 10 legszebb zöldfal a magyar irodákban

Magyarországon is terjednek a zöldfalak a munkahelyeken, egyre több irodában valósítanak meg környezettudatos megoldásokat. Lássunk most tíz zöldfalat ABC-sorrendben, ahol valódi növények élnek.

Magyar fejlesztésű szünetmentes napelemes tápegység

Előfordul olyan eset, amikor új infrastruktúra fejlesztésénél vagy meglévő bővítésénél olyan helyekre is kell telepíteni elektronikus eszközöket, ahol nincs a tápláláshoz elektromos hálózat, és azt túl bonyolult, illetve költséges lenne odavezetni.Ezeket a problémákat küszöböli ki egy új kompakt szolár tápegység, ami egy komplett hibrid konfigurációban nyújtja a folyamatos tápellátást kis fogyasztású elektronikus berendezések számára.

Kövesse az aktuális és várható eseményeket egyszerűen, honlapunk eseménynaptárában!

Iratkozzon fel "Heti hír és rendezvény feltöltések" értesítő szolgáltatásunkra! Tájékozódjon honlapunk legfrissebb híreiről minden hétfőn e-mailben, így időt és energiát spórol meg a hírkereséssel, ugyanakkor minden, egyesületünket érintő hírből naprakész lesz.

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

Alapító partnerek:

Copyright 2009-2014 HuGBC. Minden jog fenntartva. - kapcsolat                                           Kövessen minket:

Amennyiben nem szeretne több hírlevelet kapni, kattintson ide: hírlevél leiratkozás.