Ha ez az email nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide az online változat megtekintéséhez!
 
Zöld hírlevél
2017. január

Megjelenik havonta a www.hugbc.hu portál gondozásában.

Kedves Olvasó!

Idei első hírlevelünkben több különböző eseményre is invitáljuk Önöket, tekintsék meg a kínálatot! A cikkekben egyesületünk tevékenységeiről, tagjainkról, illetve kutatásaikról olvashatnak részletesen. 2017-ben is várjuk ötleteiket, javaslataikat, véleményüket, hogy havi hírlevelünk még relevánsabb tartalommal jelenhessen meg a zöldépítés témakörében.

Közelgő események

Február 2. - Az Év Irodája: VII. Díjátadó Gála

Ezen az estén ítélik oda Az Év Legzöldebb Projektje díjat is, melyre a Bécsi Corner, a BudaWest, a Nordic Light Offices, V17 irodaházak, valamint a CEU Campus Redevelopment projektje pályázott. A zsűriben Barta Zsombor, a HuGBC elnökségi tagja felel ezért a kategóriáért. További információ az iroda.hu oldalán

Február 16. - Beltéri levegő konferencia

A szakmai esemény harmadik alkalommal kerül megrendezésre, fő témaköre a megfelelő munkahelyi környezet. Az előadások a következő témákat ölelik fel: 49/2015. (XI. 6.) EMMI Legionella rendelet, s német VDI 6022 szabvány alkalmazása Magyarországon, Ipari porleválasztás, valamint a témába vágóan az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezés itt.

Február 21. - HuGBC & RICS Green Talk: Készen állsz a BIM-re? Lehetséges lépések az alkalmazás felé

2017 első Green Talk eseményén egyesületünk társult tagja, a Magyar BIM Szövetség (MABIM) szakemberei tartanak előadást az épületinformáció-modellezés (BIM) mint új tervezési metódus és a tervezés, az építés és az üzemeltetés közötti összekötő kapocsról. A rendezvény angol nyelvű.
További információ itt.

Valós példákat mutassunk a zöldépítésről

A Megtérülő Épületenergetika folyóirat 2016. november-decemberi számában a Zöld Építés Hetéről készült interjú egyesületünk titkárával. Részletek itt.

Adjuk vissza a természetnek azt, amit elvettünk tőle

2016 novemberében csatlakozott egyesületünkhöz a ProInterier Kft., az amerikai Interface csoport kizárólagos magyarországi képviselője. A vállalkozás zöld értékeiről és az egyesülethez csatlakozás motivációiról, céljaikról Kovácsová Kornéliát, a ProInterier Kft. marketing managerét kérdeztük. Részletek itt.

Megjelent a 2016-os Ingatlan Évkönyv

A HuGBC is képviseltette magát a 2016 decemberében kiadott ingatlan évkönyvben. A 77. oldalon található cikkünkben Schmidt András, a Skanska fenntarthatósági vezetője, Szebenyi Miklós, a JLL korábbi ingatlanüzemeltetési társigazgatója és Noéh Gábor, a White Star Real Estate műszaki vezetője beszélnek az egyesületi tagság előnyeiről. Részletek itt.

900 ezer háztartás tervezi lakását energiahatékonnyá tenni a közeljövőben

Egyesületünk társult tagja, a Magyar Energiahatékonysági Intézet kutatása a lakossági energiahatékonysági termékek piacának felmérésére és vásárlói attitűdök feltérképezésére irányult. A felmérés az elmúlt öt év lakossági beruházásait, valamint a közeljövő beruházási terveit vizsgálta. Részletek itt.

Mennyit költünk hatékonyságra?

Társult tagunk, az Energiaklub a Magyar Energiahatékonysági Intézettel közösen készített felmérést a háztartások energiahatékonysági beruházásairól. Arra voltak kíváncsiak, hogy az elmúlt öt évben a hazai lakások mekkora része kapott hőszigetelést, új kazánt, ablakot és bojlert, és mik a jövőbeni beruházási tervek. Részletek itt

További híreink

2017-ben Skócia energiaigényeinek több mint felét megújulókból fedezi

Skócia elérte, hogy 2015-ben az energiaigényének 59,4 százalékát megújulók segítségével legyen képes kielégíteni.

Január 1-től egy holland vasúttársaság összes szerelvényét szélenergia hajtja

2017 beköszöntével a holland Nederlandse Spoorwegen lett az első vasúttársaság a világon, amelynek ma már az összes szerelvényét tisztán és kizárólag szélenergia viszi előre.

Freiburg, a német megújuló gazdaság bölcsője

A Németország délnyugati csücskében megbújó Freiburg és a környező régió tudatos, előrelátó döntést hozott, amikor évtizedekkel ezelőtt a megújuló energiák mellett tette le a voksát.

Kövesse az aktuális és várható eseményeket egyszerűen, honlapunk eseménynaptárában!

Iratkozzon fel "Heti hír és rendezvény feltöltések" értesítő szolgáltatásunkra! Tájékozódjon honlapunk legfrissebb híreiről minden hétfőn e-mailben, így időt és energiát spórol meg a hírkereséssel, ugyanakkor minden, egyesületünket érintő hírből naprakész lesz.

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

Alapító partnerek:

Copyright 2009-2014 HuGBC. Minden jog fenntartva. - kapcsolat                                           Kövessen minket:

Amennyiben nem szeretne több hírlevelet kapni, kattintson ide: hírlevél leiratkozás.