Ha ez az email nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide az online változat megtekintéséhez!
 
Zöld hírlevél
2017. február

Megjelenik havonta a www.hugbc.hu portál gondozásában.

Kedves Olvasó!

Márciusban sokszínű programot szervezünk a kiállítástól a piacelemzésen át a szakmai továbbképzésig. Beszámolunk tagjaink kiváló eredményeiről és elköteleződésükről a zöldépítés terén. Kitekintést nyújtunk az európai történésekre és kihívásokra az energiagazdaságban. Megismekedhetnek a Building Information Modelling (BIM) eredményeivel és kihívásaival is. Kellemes olvasást kívánunk!

Közelgő események

Március 10. - A Green Walk legjobb fotói - kiállítás nyílik a FUGA Budapesti Építészeti Központban

A tavaly ősszel megrendezett Green Walk épületbejárásokon Egyesületünk fotópályázatot is hirdetett. Az április 5-ig tartó kiállításon a 15 legjobbnak tartott alkotást láthatja a közönség. A fotók sokszor szokatlan, egyedi szemszögből mutatják be az épületeket, az építészeti részletekre helyezve a hangsúlyt. Várjuk Önöket a megnyitón is!
További információ és regisztráció a megnyitóra

Március 22. - HuGBC & RICS Green Talk: A magyar zöldingatlan-piac áttekintése, kilátások és kihívások

Az idei második Green Talk eseményen Szircsák Norbert LEED AP ID+C, a Colliers International főmunkatársa tart áttekintő előadást a 2016-os év adatainak tükrében a zöldingatlan-piacról.
További információ és jelentkezés itt

Március 27. - HuGBC képzés: Környezettudatos Építés A-tól Z-ig 2017 - Kihívások és megoldások aktívan, passzívan

A 2017-es HuGBC képzés-sorozat első modulját március 27-én a KNE rendeletet elemzése nyitja, majd az aktív és passzív, valamint energiatudatos házak tervezéséről és a megvalósult épületek tanulságairól beszélnek az előadók. MÉK továbbképzési pontérték (épületbejárással): 2 pont.
További információ és jelentkezés itt.

BIM: A változás nagyobb lesz, mint a tustollról a számítógépes tervezésre való átállás

A februári HuGBC & RICS Green Talkon egyesületünk társult tagja, a Magyar BIM Szövetség (MABIM) elnökségi tagjai, dr. Szabó László és Zagorácz Márk építészek tartottak előadást a BIM épületinformációs módszerről. Részletek itt.

Az Év Legzöldebb Projektje a Nordic Light irodaház

Az Év Irodája versenyben hat jelölt közül érdemelte ki az első díjat tagjaink, a Skanska és a Mérték Group közreműködésével létrejött, LEED Gold minősítésű irodaház. Részletek itt.

A Prologis minden új épületét BREEAM akkreditációra terjeszti fel

A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlan vállalata (HuGBC tag) ismertette a 2016-os évi, többek között Magyarországra vonatkozó tevékenységét. A vállalat a fenntartható építést egyik legfontosabb prioritásának tekinti, ezért minden új épületét BREEAM akkreditációra terjeszti fel. Részletek itt.

A HB Reavis WELL minősítést kíván szerezni három épületére

A WELL az első olyan épületminősítő rendszer, amely az épített környezet révén szeretné javítani az emberek egészségét és jóllétét. A HB Reavis jövőbeni varsói és budapesti irodafejlesztéseinél is tervezi a minősítés megszerzését, így a Váci úti irodafolyosón található Agora Budapest projekt esetében is. Részletek itt.

Jól halad az energetikai átállás Európában

Az energiaunió helyzetéről szóló második jelentés rámutat arra, hogy az Európai Unió gazdaságának korszerűsítése és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású (karbonszegény) technológiákra való átállás már folyamatban van, ami új korszak nyitányát jelzi. Részletek itt

Így kell felépíteni a jövő okoshálózatait

Egyre több országban éri el a megújuló alapú energiatermelés a 10 százalékos, vagy ezt meghaladó részarányt, egy pont után azonban a meglévő hálózati eszközök fejlesztése már nem elegendő a megújulók integrálásához, ahhoz a szabályozói környezet, a piaci infrastruktúra változására, az elosztóhálózati szereplők felelősségi viszonyainak újradefiniálására is szükség van. Részletek itt.

További híreink

Intelligens városok és közösségek megoldásai

Január 13-án tették közzé az EU által finanszírozott tanulmányt, amely az Intelligens városok és közösségek (Smart Cities and Communities) megoldásait elemezte.

A 2020-ra kitűzött célok felé tett előrelépések értékelése az EU 2016-os Energiahatékonysági eredményjelentésében

Február 1-jén az Európai Bizottság kiadott egy jelentést, amely a tagállamoknak a 2020-ra kitűzött nemzeti energiahatékonysági célelőirányzatok felé 2014-ben megtett lépéseit, valamint az Energiaunió megállapodásainak végrehajtását elemzi.

A rezsicsökkentő korszerűsítéssel a levegő is tisztább lesz

Magyarországon évente több mint tízezer ember hal meg idő előtt a légszennyezettség következtében, derült ki az Európai Bizottság hazánkról készített környezetvédelmi országjelentéséből.

Elkészült a WorldGBC megújult honlapja

Január végén mutatták be az elkészült új weboldalt, amely sokkal áttekinthetőbb és bemutatja a GBC-ket a világnak.

A Bizottság feltárja, hogyan segíti az energiahatékonyság az alacsony jövedelemmel rendelkezőket

Az Európai Bizottság a közelmúltban adott ki egy tanulmányt, amely azt vizsgálja, hogy az alacsony költségű energiahatékonysági intézkedések hogyan segíthetik az alacsony jövedelmű háztartásokban és energiaszegénységben élőket.

Menő a megújuló alapú fűtés

A német lakosok fele, a magyarok és olaszok több mint hatvan százaléka a legszívesebben napenergiát használna otthona fűtésére. Egyedül a britek lógnak ki a sorból, ott „csak” 38 százalék tenné voksát megújuló energiaforrásra.

Zöld Marketing Mesterkurzus indul Budapesten

Neves szakemberek közreműködésével, 6 napon át tartó kiemelt Zöld Marketing Mesterkurzust indít a Green Business Academy Budapesten.

Kövesse az aktuális és várható eseményeket egyszerűen, honlapunk eseménynaptárában!

Iratkozzon fel "Heti hír és rendezvény feltöltések" értesítő szolgáltatásunkra! Tájékozódjon honlapunk legfrissebb híreiről minden hétfőn e-mailben, így időt és energiát spórol meg a hírkereséssel, ugyanakkor minden, egyesületünket érintő hírből naprakész lesz.

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

Alapító partnerek:

Copyright 2009-2014 HuGBC. Minden jog fenntartva. - kapcsolat                                           Kövessen minket:

Amennyiben nem szeretne több hírlevelet kapni, kattintson ide: hírlevél leiratkozás.