Ha ez az email nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide az online változat megtekintéséhez!
 
Zöld hírlevél
2017. március

Megjelenik havonta a www.hugbc.hu portál gondozásában.

Kedves Olvasó!

Márciusi hírlevelünk igen színes palettát ölel fel. Találkozhat esemény-beszámolókkal, valamint a közelgőekre várjuk Önt! Beszámolunk elnyert díjról, elindult nagyszabású beruházásról, cikk megjelenésről. Valamint ezúton kérjük, csatlakozzon március 25-én a Föld Órájához 20.30-kor, melyről közösségi oldalunkon olvashat. Kellemes olvasást kívánunk!

Közelgő események

Április 22. - Green Walk: Energia Rally az Állatkertben

A tavaly őszi nagy sikerű rendezvény után összeállított "Best of Green Walk" programjai gyorsan beteltek, de az extraként meghirdetett új helyszínen van még néhány szabad férőhelyünk. A bejárást Beleznay Éva, a HuGBC alelnöke vezeti.
Részletek és jelentkezés itt

Április 26. - HuGBC képzés: Környezettudatos Építés A-tól Z-ig 2017 - Kihívások és megoldások a smart citytől a smart buildingig

A 2017-es HuGBC képzés-sorozat második modulján az okos városok és az okos épületek lesznek terítéken. Az előadók a település szintű koncepcióktól és gyakorlatoktól az ingatlanokban megjelenő technológiákig tekintik át a különböző lehetőségeket.
További információ és jelentkezés itt

Május 11. - Korszakváltás az energiahatékonyságban. Teher vagy lehetőség?

Társult tagunk, a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) műszaki építési ellenőröknek, beruházás-lebonyolítóknak, felelős műszaki vezetőknek, építésügyi műszaki szakértőknek szóló szakmai képzés-sorozatának első állomása Budapesten.
További információ itt.

A zöld minősítés már nem piaci előny, hanem alapkövetelmény

A márciusi HuGBC & RICS Green Talk eseményen Szircsák Norbert LEED AP ID+C, a Colliers International főmunkatársa tartott áttekintő előadást a 2016-os év adatainak tükrében a hazai zöldingatlan-piacról. A résztvevők aktívan kapcsolódtak be a beszélgetésbe. Részletek itt.

Fenntartható építészet Budapesten – A Green Walk legjobb fotóiból nyílt kiállítás

Március 10-én este nyílt kiállítás a 2016-os Green Walk Fotópályázat legjobb 15 alkotásából a FUGA Építészeti Központban Budapesten. A fotók április 4-ig tekinthetők meg. Részletek itt.

Barta Zsombor HuGBC elnökségi tag BREEAM Country First díjat nyert

A BRE március 7-én Londonban jelentette be a világ vezető fenntarthatósági értékelési rendszerének, a BREEAM Awards 2017 nyerteseit. A díjjal Barta Zsombort a szerbiai Blue Center irodaépület értékeléséért jutalmazták. Részletek itt.

BREEAM Outstanding minősítésre tervezi az Agora Budapestet a HB Reavis

Március 9-én elindult a HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő csoport nagyszabású beruházása, az AGORA BUDAPEST első épülete, az AGORA HUB kivitelezése. A fejlesztés fenntartható, kortárs építészeti megoldásokkal, zöldfelületekkel és közösségi terekkel is szépíti majd a várost. Részletek itt.

Multi-Comfort a februári Metszet magazinban

A Saint-Gobain Multi-Comfort koncepcióját mutatjuk be a folyóiratban, melynek lényege, hogy bárhol a világon mindenfajta épületet minden szempontból kényelmessé, komfortossá tegyen annak minden használója számára. Természetesen gazdaságos és fenntartható módon. Részletek itt.

További híreink

Európa készen áll a smart épületek forradalmára?

Az európai épületállomány és energiarendszer az intelligenssé váláshoz vezető út kezdeti szakaszában van. A Buildings Performance Institute Europe (BPIE) tanulmánya a smartra való felkészültségről innovatív esettanulmányokkal illusztrálva.

Robbanásszerű fejlődés zajlik a magyar napelemes piacon

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke, Kiss Ernő nyilatkozott a bevezetésre kerülő teljesítménydíj várható hatásairól a napelemes piacon.

Harmadik éve nem nőtt a globális szén-dioxid kibocsátás

Az energiával összefüggő globális szén-dioxid kibocsátás mértéke harmadik éve változatlan volt tavaly, még úgy is, hogy a világgazdaság erősödött, derül ki a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) legfrissebb jelentéséből.

Így lett a Váci út a gépgyártás bölcsőjéből irodaparadicsom

A Váci út hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt 25 évben. Ha visszamennénk időben a rendszerváltás környékére, akkor egyszerűen nem ismernénk rá a number one alpiacra.

Távhővel a tiszta és egészséges levegőért!

A távhő az egyik legkörnyezetbarátabb és leghatékonyabb fűtési mód, mégis hazánkban mindössze 94 településen működik. A WWF az önkormányzatok szerepére hívja fel a figyelmet a távhőszolgáltatás fejlesztésében, és a megújuló energiaforrások bevonásában.

Kövesse az aktuális és várható eseményeket egyszerűen, honlapunk eseménynaptárában!

Iratkozzon fel "Heti hír és rendezvény feltöltések" értesítő szolgáltatásunkra! Tájékozódjon honlapunk legfrissebb híreiről minden hétfőn e-mailben, így időt és energiát spórol meg a hírkereséssel, ugyanakkor minden, egyesületünket érintő hírből naprakész lesz.

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

Alapító partnerek:

Copyright 2009-2017 HuGBC. Minden jog fenntartva. - kapcsolat                                           Kövessen minket:

Amennyiben nem szeretne több hírlevelet kapni, kattintson ide: hírlevél leiratkozás.