Ha ez az email nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide az online változat megtekintéséhez!
 
Zöld hírlevél
2017. április

Megjelenik havonta a www.hugbc.hu portál gondozásában.

Kedves Olvasó!

Belső eseményekről ritkán számolunk be hírlevelünkben, de április folyamán jeles alkalom volt egyesületünk tisztújítása. Az elkövetkezendő három évben a HuGBC elnökségét Barta Zsombor irányítja, Baross Pál leköszönő elnök pedig - akit idén az elmúlt 10 év 10 legmeghatározóbb ingatlanpiaci személyisége közé választottak - a felügyelőbizottságban tölt be tisztséget. A további tisztségviselők személyéről és a közgyűlés által felvett új tagjainkról első cikkünkben olvashat. Kellemes olvasást kívánunk!

Közelgő események

Április 22. - Green Walk: Energia Rally az Állatkertben

A tavaly őszi nagy sikerű rendezvény után összeállított "Best of Green Walk" programjai gyorsan beteltek, de az extraként meghirdetett új helyszínen van még néhány szabad férőhelyünk. A bejárást Beleznay Éva, a HuGBC alelnöke vezeti.
Részletek és jelentkezés itt

Április 26. - HuGBC & RICS Green Talk: Smart Budapest - Budapest okos város jövőképe

Az áprilisi Green Talk eseményen Barta Zsombor, a HuGBC elnökségi tagja mutatja be a Fővárosi Közgyűlés által idén januárban elfogadott anyagot, majd Ludvig László, a Siemens Mobility divizíójának igazgatója beszél a cég Smart Hungary projektjéről.
További információ és jelentkezés itt

Április 26. - HuGBC képzés: Környezettudatos Építés A-tól Z-ig 2017 - Kihívások és megoldások a smart citytől a smart buildingig

A 2017-es HuGBC képzés-sorozat második modulján az okos városok és az okos épületek lesznek terítéken. Az előadók a település szintű koncepcióktól és gyakorlatoktól az ingatlanokban megjelenő technológiákig tekintik át a különböző lehetőségeket.
További információ és jelentkezés itt

Május 10-től - Öko-logikus konferencia-sorozat 7 helyszínen

A HuGBC szakmai védnökségével megvalósuló eseményen egyesületünk “A hazai zöld építés helyzete, kilátások, trendek” címmel tart előadást, illetve egyesületünk tagja, az USA-ban elő Márfi József a legújabb, WELL minősítési rendszerrel ismerteti meg a hallgatóságot.
További információ és jelentkezés itt.

Teljes tisztújítás és új tagok felvétele a HuGBC tavaszi közgyűlésén

Az április 11-én tartott 2017-es tavaszi közgyűlésen az egyesület tagsága új elnököt, alelnököket, elnökségi tagokat, felügyelőbizottságot és etikai bizottságot választott. Emellett 8 új taggal is bővült az egyesület. Részletek itt.

Az idei HuGBC képzés első modulja teltházas volt

Az idei HuGBC képzés megújult tematikával fogadja az érdeklődőket, összesen négy alkalommal. Az első eseményt "Kíhívások és megoldások aktívan, passzívan" címmel rendezték meg március 27-én. A négy előadásból álló programon a felkért előadók olyan aktuális projekteket mutattak be, melyek éppen most jelentek meg egy vezető építészeti folyóirat hasábjain is. Részletek itt.

Kedvező működési tapasztalatok a passzívház Meséskert Tagóvodáról

A Nagy Csaba és Pólus Károly (HuGBC tagok) tervezte passzívház óvoda, amely a 12. Média Építészeti Díja 2016. versenyen három kategóriában is elismerést kapott, remekül hozza a tervezéskor elvárt eredményeket. Részletek itt.

Folyamatosan nő a régió vonzereje a befektetők körében

A közép- és kelet-európai régióban legerősebb jelenléttel bíró irodaház-fejlesztő Skanska 2016-ban az egyik legjobb évét zárta. A siker jól mutatja Közép- és Kelet-Európa erős helyzetét és a régió vonzerejét. Részletek itt.

További híreink

Biciklibarát irodaházak

A kerékpárral közlekedő dolgozók számára ma már egyre több irodaház nyújt olyan kényelmi szolgáltatásokat, melyek megkönnyítik a kétkerekűvel való munkába járást. Nézzük a legbiciklibarátabb irodaházak listáját!

Óriásit ugrott hazánkban a megújuló energia részaránya - papíron

Egy statisztikai módszertani változásnak köszönhetően Magyarország máris elérte az Európai Unió által 2020-ra előírt megújuló energia részarány célértéket. Üröm az örömben, hogy 2020-ban viszont a szám az elvárt célérték alá zuhanhat. A tűzifa-felhasználás számbavétele körüli bonyodalmak állnak az adatok szeszélyes változásai mögött.

Napokon belül rendelhető a Tesla féle napelemes tetőcserép

A napelemes tetőcserép és a falra szerelhető, nagy kapacitású akkumulátor segítségével akkor is ingyenáramhoz jutna a háztartás, ha történetesen nem sütne a nap.

The Edge - a zöld irodaház

Az Amszterdam üzleti negyedében álló, PLP által tervezett, rengeteg díjat nyert ház a BREEAM ügynökség értékelése szerint a valaha elért legmagasabb fenntarthatósági értékkel, 98,4%-kal büszkélkedhet. Hogy sikerült ezt elérni?

Kövesse az aktuális és várható eseményeket egyszerűen, honlapunk eseménynaptárában!

Iratkozzon fel "Heti hír és rendezvény feltöltések" értesítő szolgáltatásunkra! Tájékozódjon honlapunk legfrissebb híreiről minden hétfőn e-mailben, így időt és energiát spórol meg a hírkereséssel, ugyanakkor minden, egyesületünket érintő hírből naprakész lesz.

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

Alapító partnerek:

Copyright 2009-2017 HuGBC. Minden jog fenntartva. - kapcsolat                                           Kövessen minket:

Amennyiben nem szeretne több hírlevelet kapni, kattintson ide: hírlevél leiratkozás.